Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Dünya Barış Günü Mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda “Başta kan gölüne dönen Ortadoğu olmak üzere dünyanın barışa en fazla ihtiyaç duyduğu gündeyiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda “Başta kan gölüne dönen Ortadoğu olmak üzere dünyanın barışa en fazla ihtiyaç duyduğu gündeyiz." dedi. Kılıçdaroğlu, “Yurtta sulh, Cihanda sulh “ diyen anlayışın temsilcisi olarak, dün olduğu gibi, bugün de, yarında barıştan yana olacaklarını söyledi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu, mesajının başında "Nazi Almanyası’nın Polonya’ya saldırdığı gün olan 1 Eylül, saldırganlığa, işgale karşı duyulan tepkinin doğal sonucu olarak, çok özlemini duyduğumuz barışın günü oldu ve Dünya Barış Günü olarak kutlanmaya başlandı. Ne yazık ki, dünya barış gününde, emperyalist güçlerle onların uzantılarının kan gölüne çevirttiği özellikle Ortadoğu ve islam coğrafyasında hüzün, gözyaşı ve zulüm var. Üzülerek belirtmeliyim ki, dünya barış gününde ülkemiz siyasi iktidarın hatalı dış politikası sonucu komşularıyla ve bölge ülkeleriyle kavgalı, savaş kışkırtıcısı, güvenilmez, hatta dostluğu ve yakınlığı tehlikeli bir ülke haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, uluslararası camianın saygın ve ağırlıklı bir üyesi konumundan egemen güçlerin bölgedeki uzantısı durumuna kaymış olduğunu iddia eden CHP Genel Başkanı, "Gelinen bu nokta Ulusal Kurtuluş Savaşı ile bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuşan, bir zorunluluk olmadıkça savaşı cinayet olarak gören anlayışın temsilcisi ülkemize yakışmamaktadır. Altını çizerek belirtmek istiyorum ki, halkımız savaş istemiyor. Ülkemizin, insanımızın ve insanlığın ihtiyacı, hukukun üstünlüğü, adalet, demokrasi, özgürlük ile temel hak ve hürriyetlerin eksiksiz kullanıldığı gerçek anlamda bir iç ve dış barıştır. Biz, 'yurtta sulh, cihanda sulh' diyen anlayışın temsilcisi CHP olarak, dün olduğu gibi, bugün de, yarında barıştan yana olacağız. İçte ve dışta barış için mücadele edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle barışı selamlıyor ve başta ülkemiz olmak üzere, komşularımıza, mazlum milletlerle, insanlık dünyasına barış diliyorum" diye mesajını bitirdi.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri