Kemal Kılıçdaroğlu Oy Tercihini 4121 Nolu Sandıkta Kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanı için oy tercihini ikamet ettiği semt olan Çukurambar semtindeki Arjantin İlköğretim Okulu’nda kullandı.Kemal Kılıçdaroğlu oy kullanmaya eşi Selvi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanı için oy tercihini ikamet ettiği semt olan Çukurambar semtindeki Arjantin İlköğretim Okulu’nda kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu oy kullanmaya eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte saat 11.15 sıralarında geldi. Gazetecilerin yoğun ilgisi altında oy zarfını 4121 numaralı sandığa atan Kılıçdaroğlu, ‘Hayırlı olsun’ temennisini iletti.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, halkın tercihlerine saygı duyacaklarını belirterek, sandık basına gidip oyunu kullanan bütün yurttaşlara şükranlarını sundu. CHP olarak bu süreçte demokrasi tarihine çok önemli bir katkıda bulunduklarına işaret eden Kılıçdaroğlu, “İlk kez 14 siyasal parti bir aday üzerinde anlaştık, bu çok önemli bir gelişmeydi. İleride Türkiye’nin demokrasi tarihini yazacak olanlar bu gelişmeyi herhalde özellikle önem vereceklerdir.” dedi.

Kılıçdaroğlu, seçimin çok zor koşullarda, eşitsiz koşullarda geçtiğini herkesin bildiğini hatırlatarak, “Ama bütün bunlara rağmen Türk siyasetine yeni bir üslup, yeni bir tarz geldi. Ekmeleddin bey bu konuda yeni bir süreç başlattı aslında. Kendisine şükran borçluyuz bu bağlamda. Çelebiliği, güzelliği, rahatlığı, ufku genişliği, bilgeliği bir anlamda hepimize öğretti. Kendisine tekrar yürükten teşekkür ediyorum. Umuyorum bu seçimler halkımız için hayırlı olur. Kuşkusuz bu demokrasimiz için çok önemli bir seçim. Hep beraber göreceğiz ve sonuçlarını da öğrenmiş olacağız.” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar ve çocuklarla da yakından ilgilendi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri