Kelle ve paça satışları patladı

Sağlıklı beslenme konusunda yaptığı açıklamalarla gündem oluşturan Prof. Dr. Canan Karatay’ın, tüm dünyayı kasıp kavuran Corona (Covid-19) virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söylediği kelle ve paça çorbası, yok satıyor

Konya’da fırında kelle ve ayak-paça çorbası denilicince akla gelen mekanlarından Tarihi Konya Kellecisi, Canan Karatay’ın açıklamasından sonra çorba ve kelleye talebin arttığını ifade etti. Tarihi Konya Kellecisi işletmecilerinden Gıda Mühendisi Melih Kazım Elden, kelle ve ayak-paça çorbasının bilimsel olarak kanıtlanmış birçok faydasının olduğunu ifade ederek, son dönemde Corona Virüsü’ne karşı vücut direncini artırdığı gerekçesiyle ilginin bir hayli yükseldiğini söyledi. Diz, kalça ve bel ağrılarına iyi geldiği zaten bilinen kelle ve ayak-paça çorbasının, Corona Virüsü’ne karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği yönündeki bilgiler talebi artırdı diyen Elden, “Kış aylarlarında sağlığını düşünen insanlar zaten kelle, paça ve ayak çorbalarına ilgi gösteriyordu. Ancak son dönemde dünyayı kasıp kavuran Corona Virüsü’ne karşı en önemli tedavinin güçlü bir bağışıklık sisteminden geçtiği bilim adamları tarafından sıklıkla anlatıldı. Prof. Dr. Canan Karatay’ın, kelle ile birlikte kelle-ayak –paça çorbalarının da bağışıklık sistemini büyük ölçüde güçlendirdiğini açıklamasıyla talebe yetişmekte zorluk çekmeye başladık. Özellikle riskli yaş grubundakiler büyük ilgi gösteriyor. Elbette kellenin ve çorbaların ehil ellerde hazırlanması da büyük önem taşıyor. Tarihi Konya Kellecisi olarak, yıllardır bu işi yapıyoruz ve Konya’da kelle, ayak-paça denilinde firmamız akla geliyor” dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay, kelle, ayak-paça çorbasının virüse karşı vücut direncini artırdığıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı; “Kelle ve ayak paça süper besindir. O kadar süperdir ki, bizim gibi yaşlıların diz, kalça ve bel ağrılarını giderir. Hastalıkları önler, corona virüsünü önler ve diğer bütün virüsleri önler. Vücudunuzun bağışıklık sistemi güçlü olursa hiçbir hastalık bulaşmaz size. Onun için sabah akşam kelle paça yemeyi ihmal etmeyiniz efendim. Kollajen çok iyidir, glikoz amini çok iyidir ve mikropları öldürür. Bağırsak florasını düzenlediği için hastalanmazsınız, kalp hastası olmazsınız, grip ve Alzheimer olmazsınız, çocuklar aksırmaz öksürmez.”

HAKAN ARMUTCU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri