Kelle paça çorbası birçok hastalığa şifa oluyor

Gıda Mühendisi olarak Konya'da tek işletme sahipliği yapan Tarihi Konya Kellecisi İşletme Sahiplerinden Melih Kazım Elden, “Bu işi, profesyonel yapmanın ayrı bir heyecanı var. Anadolunun şifa deposu kellenin faydalarını gençlere de anlatmak gerekir” dedi

Son yıllarda sakatatlara olan ilgi yeniden ve yükselerek artıyor. Bunların başında da şüphesiz kuzu paça geliyor. Osmanlı zamanında hatta Fatih Sultan Mehmet döneminde, çorbaların başını çeken kelle-paça çorbası Konya'da özellikle en fazla yaşlılar tarafından ilgi görüyor. Bu işi profesyonel olarak yapan Tarihi Konya Kellecisi İşletme Sahiplerinden Melih Kazım Elden, “Bu lezzeti gençlere de sevdireceğiz” dedi.

KELLE PAÇANIN ANTİBİYOTİK ETKİSİ VAR

Artış gösteren hastalıklara her gün bir yenisi eklenirken insanlar yediklerine içtiklerine dikkat etmeye başladı. İçerdiği kolajen, vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendiren paça çorbası, vatandaşları kış aylarında soğuk algınlığı ve gripten koruyarak; sarımsak, limon ve sirke ile tüketildiğinde antibiyotik kullanımına gerek bırakmıyor. Tarihi Konya Kellecisi işletme sahibi ve aynı zamanda Gıda Mühendisi Melih Kazım Elden, sakatat denince akla gelen ilk lezzetlerden olan kelle paça çorbasının günün her saatinde tüketilebilen oldukça sağlıklı bir besin olduğunu dile getirdi. Elden, “Antibiyotik etkisi de olan kelle paça çorbası kanser başta olmak üzere birçok hastalığa faydalıdır. Bu durum uzmanlar tarafından da ortaya çıkarılmıştır” dedi.

ÖZELLİKLE KANSER HASTALARININ TÜKETMESİ GEREKİR

Tarihi Konya Kellecisi olarak müşterilerine günlük hazırladıkları kelle paça, işkembe, ayak paça çorbalarını servis ettiklerini belirten Melih Kazım Elden aynı zamanda paça çorbasının içerisinde bulundurduğu protein ile zengin bir besin olduğunu belirtti. Özellikle kanser hastaları için tüketilmesi gereken en önemli besinlerden bir tanesinin kelle paça çorbası olduğunu söyleyen Elden, “Paça çorbası soğuk algınlığına karşı da faydalı bir çorbadır. Kısa sürede vücuttan virüsleri atar. Kelle paça çorbası omega-3 bakımından da zengin bir besindir” şeklinde konuştu.

GENÇLERDEN ÇOK YAŞLILAR TERCİH EDİYOR

Sözlerini insanları kelle paça çorbası içmeye davet ederek noktalayan Melih Kazım Elden son olarak şunları söyledi: “Kış aylarında özellikle bağışıklık sistemini korumak ve nezleden korunmak için paça çorbalarının tüketimi artmaktadır. Genellikle yaşlı insanlarımızın tercih ettiği gençlerin o kadar tercih etmediği bu çorbaları her insanımız tüketmeli. Bu durumun yanı sıra işletmemizde yalnızca kelle paça çorbası olmadığını işkembe, mercimek, ezogelin, arabaşı çorbalarımızın da olduğunu bildirelim. Özellikle adımızı duyurduğumuz Konya’nın meşhur lezzeti fırında kuzu kelleyi de özel ürünümüz olarak tanıtıyoruz.”

EYYÜB KARAKUZU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri