Kediler 'Medyatik' Oldu

Kedisinin türlü hallerini fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşanların sayısı giderek artıyor. Kedilerin mamasını yerken, yastığa tırmanırken, ters dönerken, uyurken, camdan bakarken, yerde sürünürken çekilen fotoğrafları Instagram, Facebook...

Kedisinin türlü hallerini fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşanların sayısı giderek artıyor. Kedilerin mamasını yerken, yastığa tırmanırken, ters dönerken, uyurken, camdan bakarken, yerde sürünürken çekilen fotoğrafları Instagram, Facebook ve Twitter'da rağbet görüyor. Kedi fotoğrafları paylaşanların büyük bölümünü bayanlar oluşturuyor ve genelde yavru kedi tercih ediliyor.

Kedisinin fotoğraflarını paylaşanlar, arkadaş çevrelerini de etkiliyor. Birçok kişi arkadaşında görerek kedi sahibi olmak istiyor. Kedilerin şirin hallerini, komikliklerini görenler, önce ailenin diğer fertlerini ikna ediyor. Araştırma yaptıktan sonra ya evcil hayvan satan dükkanların yolunu tutuyor ya da arkadaşının kedisinin yavrularından birini sahipleniyor. Kedisinin yavrusu bulunmayanlar, arkadaşlarıyla en azından hangi cins kediyi nereden temin edebilecekleri bilgisini paylaşıyor.

Sokak kedilerini sahiplenenlerin sayısı da az değil. Sokakta bulduğu yavru kediyi bakımını yaptırıp eve aldıktan sonra artık onu da 'paylaşmanın' zamanı geliyor. Bitmek bilmeyen bir paylaşma arzusuyla kedinin uyku hali değil, neredeyse 24 saati fotoğraflanıp yükleniyor. Fotoğrafa gelen like, beğeni, RT ve fav sayısı ise kedi fotoğrafı paylaşanları daha da şevklendiriyor. Böylece her an her yerde çeşitli şekillerde bir kedi 'ekrandan' taşıp sosyal medya kullanıcılarına konuk oluyor.

"HEVES UĞRUNA ALIP SIKILINCA SOKAĞA BIRAKMAYIN"

Evdeki kedisinin fotoğraflarını paylaşanlardan biri de Zerrin Çağatay. Kırtasiye işleten Çağatay'ın kedi sahibi olması biraz zaruretten. Depolarında yavrulayan anne kedi, diğer yavrularını taşımış ancak bir tanesi depoda kalmış. Zerrin hanım, aç kalıp ölmemesi için yavru kediyi sahiplenmiş. Bir süre biberonla besledikleri yavruya Hira ismini vermişler. Şuan 4 aylık olan kedisinin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan Zerrin Çağatay, "Bir kedim olmasını çok istiyordum. Şimdi fotoğrafları gören arkadaşlarım kedimi istiyorlar. Bakımı biraz zor. Bahçeli bir evde yaşamaları en iyisi." diyor.

Evde kedi beslemenin çocuklara hayvan sevgisini öğrettiğini ve sorumluk kazandırdığını dile getiren Çağatay, tecrübelerini şöyle dile getiriyor: "Kedi sahibi olmak isteyenler sıkıntıları da göz önüne almalı. Yavruyken sevimliliklerini görerek heveslenenler, biraz büyüdüğünde yemek dökebileceğini, evi kirletebileceğini bilmeli. Kediler oyuncak değiller. Bazen ısırabiliyor, tırmalayabiliyor, oyun istiyor. Bir hevesle alıp ilerleyen süreçte sokağa bırakmak doğru değil."

"FOTOĞRAF PAYLAŞMA HAYVANLARI SAHİPLENMEYE ÖZENDİRME AÇISINDAN OLUMLU"

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Temsilcisi Ege Sakin, fotoğraf paylaşmanın hayvanları sahiplenmeye özendirme açısından olumlu olduğunu söyledi. Ancak hayvanların pet shoplardan alınıp, satılmasına karşı çıktıklarını dile getiren Sakin, “Hayvanlar yavruyken hevesle alınıp, sonra büyüdüğünde sokağa terk edilmemeli. Belediyelerin veya özel kuruluşların işlettiği barınaklardan sahiplenmek daha doğru.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri