Keçiören Çanakkale Türküleri İle Zaferi Andı

Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Türk Halk Müziği Gençlik Korosu Keçiören’de bir konser verdi.Neşet Ertaş Sanat ve G...

Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Türk Halk Müziği Gençlik Korosu Keçiören’de bir konser verdi.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konserde Şef Hasan Basri Dumlupınar yönetimindeki koro Çanakkale türkülerinin yanı sıra, Anadolu’nun farklı yörelerine ait birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserlerini Keçiörenliler için seslendirdi. Koronun söylediği türküler kadar, saz sanatçıları tarafından icra edilen saz taksimleri de izleyicilerden büyük alkış aldı. THM korosu konserin finalini “Türkiyem” türküsü ile yaparken, izleyiciler de türküye ayakta alkışlayarak eşlik ettiler.

ÇANAKKALE EŞSİZ BİR ZAFERDİR

Şef Dumlupınar Çanakkale Zaferi’ni kazandığımız önemli bir ay içerisinde olduğumuza dikkat çekerek, “Çanakkale Zaferi ile başlayıp Kurtuluş Savaşı ile sona eren milli mücadelemiz sonunda Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Sanatımıza ve sanatçımıza değer veren, THM’yi gönülden destekleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Ak da “Çanakkale bir milletin var olma mücadelesi verdiği eşsiz bir zaferdir. Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılını kutladığımız bugünlerde koromuza vermiş olduğu bu güzel konser için tüm Keçiörenliler adına teşekkür ediyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri