Kdp Genel Başkanı Bucak: Pkk’lıların Sayısı Sembolik Bir Değerden Öte Değil

Kürt Demokratlar Platformu (KDP) Genel Başkanı Sertaç Bucak, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki gelişmeleri düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Ezidilerin tahliyesi ve IŞİD’e karşı verilen mücadele ile ilgili Türkiye’de...

Kürt Demokratlar Platformu (KDP) Genel Başkanı Sertaç Bucak, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki gelişmeleri düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Ezidilerin tahliyesi ve IŞİD’e karşı verilen mücadele ile ilgili Türkiye’de ciddi bir dezenformasyon yapıldığın anlatan Bucak, “Kürdistan Bölgesel Yönetiminde şuan 150 bin Peşmerge güvenliği sağlıyor. Bu kadar yüksek savunma gücünün yanında sayıları bin ve bin 500 arasındaki değişen PKK ve diğer Kürt siyasi güçlerinin desteği daha çok moral açısından önemli ve Peşmerge güçlerinin yanında sembolik bir değerden öte değil.” dedi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Liluz Otel’de basın toplantısı düzenleyen KDP Genel Başkanı Bucak, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde Peşmerge ile IŞİD arasında çatışmaların devam ettiği Şengal bölgesine yaptığı ziyaretle ilgili gözlemlerini anlattı. Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkilileriyle görüştüğünü Suriye sınırından Şehan bölgesine kadar her tarafı gezdiğini dile getiren Bucak, gelişmelerle ilgili ciddi bir dezenformasyon yapıldığını dile getirdi. Gelişmeleri izleyip bilgi kirliliği ve bilinçli dezenformasyonun oluşturduğu çarpık algıya dikkat çekmek için bölgeye gittiklerini anlatan Bucak, “Suriye’nin Kürt bölgesinden 230 bin mülteciye ek olarak IŞİD saldırısı ile birlikte Musul ve diğer bölgelerden başta gelen Süryaniler olmak üzere Türkmen ve Arapları da eklerseniz ağır yükün bilançosu ortaya çıkar. Bu koşullarda ağır silahlardan yoksun Peşmerge ordusu kendisini sorunlu bölgeler de dahil geniş bir alanı savunma görevi ile karşı karşıya kaldı. Erbil’den 211, Duhok’tan 180, Zaho’dan 270 kilometre uzaklıktaki Şengal’e Saddam döneminde yerleştirilen Arap aşiretlerini de eklerseniz bölgesel yönetimin en zayıf karnı olan bu bölgeye IŞİD ağır silahlarla saldırı başlattı” dedi.

Terör örgütü IŞİD'e Katar, Arabistan ve Türkiye’nin destek verdiği yönündeki iddiaların olduğu yönündeki soruya ise Bucak, “IŞİD gökten zembille inmedi. IŞİD'e bel bağlamak kimseye fayda getirmez. Bu bir gün kendisine döner.” şeklinde yanıtladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri