Kazanmaktan başka yol yok

Pazar günü, ilk iki şansını azaltan ve ligde 6 arasında yer almayı amaçlayan Manisaspor’u konuk edecek olan Torku Konyaspor’da planlar 3 puan üzerine yapılıyor.

Torku Konyaspor'da, Pazar günü oynanacak Manisaspor maçının hazırlıkları devam ediyor. Karşıyaka beraberliğiyle ilk 6 şansını sürdüren yeşil-beyazlı takımın iki günlük izinin ardından Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yaptığı haftanın ilk antrenmanına Ali Dere, Semih Aydilek ve Erkan Sekman katılmazken, ilk bölümde takımla birlikte çalışan Murat Kalkan ayağına aldığı darbe sonucu antrenmanı yarıda bıraktı. Antrenmanlarda, teknik-taktik çalışmalara kadar moral motivasyonu antrenmanlarına da ağırlık veren teknik adamlar,bu konuda değişik çalışmalara yer vermekte. Nitekim, önceki gün 3 takım halinde gerçekleştirilen mini turnuvada stres atan futbolcuların oldukça neşeli oldukları gözlendi. Turnuvanın galibi kırmızı takım oldu. Pazar günü, ilk iki şansını azaltan ve ligde 6 arasında yer almayı amaçlayan Manisaspor’u konuk edecek olan Torku Konyaspor’da planlar 3 puan üzerine yapılıyor. Takımda cezalı futbolcu yok. Dün de maçın oynanacağı saatte teknik-taktik çalışan Kartallar, bugün ve yarında taktik ağırlıklı çalışmalar yapacaklar ve Cumartesi günü ter atıp hazırlıkları tamamlayarak tesislerde kampa girecekler.   

TAKIMLAR EN ZOR 3 HAFTADA

PTT 1. ligde, Manisaspor’un hafta sonunda iç sahada, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizlispor’a yenilmesiyle Erciyesspor ve Rizespor zirvede baş başa kaldı.. Matematiksel olarak, Erciyesspor’un süper lige çıkabilmesi için 3 maçta 3, Rizespor için de 4 puan yeterli olacak.  Ligde, 1461 Trabzon’un belirsizliği devam ediyor.. Trabzonspor’a Federasyon tarafından verilen süre Mayıs ayının ortalarında sona erecek. Bu takımla birlikte, Torku Konyaspor, Bucaspor, Adanaspor, Karşıyaka ve Adana Demirspor ilk 6 mücadelesi vermekte.  Ligin dibinde, heyecan dorukta. Son 3 takım; Ankaragücü, Kartalspor ve Tavşanlı Linyitspor için çember gittikçe daralıyor. Bu takımlarla birlikte Göztepe, Samsunspor, Denizlispor ve Şanlıurfaspor için tehlike geçmiş değil.. Şanlıurfa’nın ligde kalabilmesi için 3 maçta 3 puan alması yeterli olacak.

HEDEFİMİZ 3. TAKIM OLMAK

Torku Konyaspor Basın Sözcüsü İbrahim Çınar, Süper Lig'e yükselen 3. takım olmak istediklerini; takım, teknik ekip ve yönetimde bu inancın olduğunu söyledi. Çınar, AA'ya yaptığı açıklamada, Karşıyaka karşısında galibiyeti kaçıran taraf olduklarını belirtti. Hakem hatalarına rağmen zorlu İzmir deplasmanında alınan beraberliğe sevindiklerini ifade eden Çınar, hedeflerinden kesinlikle sapmadıklarını dile getirdi. Play-off grubunda yer almak için en iyisini yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Çınar, "Kalan 3 maçta da aynı şekilde mücadele edeceğiz. Süper Lig'e yükselen 3. takım olmak istiyoruz. Takım, teknik ekip ve yönetimde bu inanç var. Hakem hataları bizi daha da hırslandırıyor. Geçen yıl da play-off oynadık ama kadromuz yetersizdi. Bu yıl inşallah bunu başaracağız" diye konuştu. Çınar, hafta sonu sahalarında Manisaspor'u ağırlayacaklarını, zor bir maçın kendilerini beklediğini aktardı. Rakiplerinin son haftalarda düşüş yaşadığını, ancak Süper Lig hedefi olan bir takım olduğunu anlatan Çınar, Manisaspor karşısında tek düşüncelerinin galibiyet olduğunu kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri