Kazanımlar satıldı

Meram Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkan, “Zor dönemde göreve geldik. O zorluklar içinde pek çok hizmet yaptık. Belediyelerimize pek çok arsa, sanayi alanı ve imkanlar kazandırdık. Bunların pekçoğu bizden sonraki dönemlerde satıldı” dedi

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı Aralık ayı olağan divan toplantısı gerçekleştirildi. Parti ilçe binasında gerçekleştirilen toplantıya Meram Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkan, Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı İbrahim Ceylan, ilçe yönetim kurulu, mahalle temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Burada konuşan Meram Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkan, Milli Görüş belediyeciliğinin zor bir dönemde görevi devraldığını ve efsane hizmetler yaptığını belirterek, “Mahalleler toz toprak içinde idi sokaklar. Vatandaş bize gelip ne olur çamur olmadan şu yola bir mıcır dökün diyordu. Biz Konya’da 4 belediyede görevi devraldıktan sonra öyle hizmetler yapıldı ki, vatandaşla iç içe olduk ve örnek olduk. 1989’dan sonra belediye hizmetleri arttı ve artık belediyeler çalışmaya başladı. Refah belediyeleri Türkiye’de öncü oldu. Bugünkü imkanlar yoktu. Bu zorluklar içinde belediyelerimize pek çok arsa, sanayi alanı ve imkanlar kazandırdık. Bunların pekçoğu bizden sonraki dönemlerde satıldı” dedi.

22 YILDIR BUĞDAY FİYATI AYNI

Erbakan Hoca’nın Başbakan olduğu dönemde faize giden paraların kesilerek vatandaşın cebine akıtıldığını ifade eden Özkan, şöyle konuştu: “Erbakan hocamız iktidara geldiğinde biz belediyede görevli idik. Hemen kısa bir süre sonra hocamız memura yüzde 50 zam verdi. Meram’da ödediğimiz 300 milyon olan maaş 450 milyon oldu. O para arttı ne oldu? 2 bin lira maaş alan 3 bin lira aldı. O parayı alan gitti bedestende, bakkalda, markette harcama yaptı. Bugün piyasada para yok. Piyasa canlandı. Üretici çalışmaya başladı. Çark dönmeye başladı. Erbakan hoca yüzde 50 zam verince, ‘Vay efendim, bunun geliri nerede?’ diye sesler çıkıyordu. O dönem hocamız şöyle bir adım daha attı. Belediyelerin bankalarda paraları olur, oraya yatırılır. Hocam bir talimat verdi, tüm devlet kurumları, paralarını bankada değil Kamu-tek hesabında topladı. Bu havuz sistemi olarak bilinir. Bankalarda boş yatan paralar havuzda toplandı. Borçlanma durdu. Faizciler kazanamadı. Faize gidecek paralar toplandı, memura, işçiye verildi. O döne hatırlıyorum buğday 800 lira idi. Şimdi 900 - bin lira. 1996 nere 2018 nere. 22 yıl geçmiş fiyatlar aynı duruyor. Pancar üreticisinin yüzü güldü. Allah’ın yardımı ile yaptık biz bunları. 11 ay gibi bir sürede faizsiz, denk bütçe yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti tarihi içinde finans bakımından en kazançlı hükümet oldu.”

HÂLİD ŞEN

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri