Kazan: Nato Ve Bm’den Medet Ummak, Celladından Merhamet Beklemektir

SP Genel Başkan Danışmanı ve Adalet eski Bakanı Şevket Kazan, Mısır’da darbecileri destekleyen batının, Suriye halkına özgürlük getireceğini beklemenin gaflet olduğunu söyledi.

SP Genel Başkan Danışmanı ve Adalet eski Bakanı Şevket Kazan, Mısır’da darbecileri destekleyen batının, Suriye halkına özgürlük getireceğini beklemenin gaflet olduğunu söyledi. Partisince düzenlenen ilçe ve belde ziyaretleri programına katılmak üzere İzmir’e gelen Kazan, il binasında düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri değerlendirdi.

Suriye ile Türkiye arasındaki helikopter krizinde, Türkiye’nin ihlâl söz konusu olduğunda cevap verme hakkına sahip olduğunu belirten Genel Başkan Danışmanı Kazan, ancak batı ülkelerinin bu iki ülkeyi sıcak bir savaşın içine sürüklemek istediğini söyledi. “Onların ekmeğine yağ sürecek adımlardan kaçınılmalıdır. Atılacak her adımda Türkiye’nin tarihî tecrübesine uygun, sağduyulu davranılmalıdır. İslam coğrafyası üzerinde hain bir oyun oynanmaktadır. İslam ülkeleri, parçalanmak ve birbirine düşürülmek istenmektedir. Mısır ve Suriye’de yaşananlar, Büyük Ortadoğu Projesi'nin son halkasıdır. Türkiye bu süreçte, ABD’nin Suriye’ye bir askerî müdahalesinin en büyük destekçisi haline getirilmiştir. Hükümet, Ortadoğu’daki süreci iyi okuyamamıştır.” diyen Şevket Kazan, AK Parti iktidarının Türkiye’nin tarihî birikimine uygun bir şekilde süreci yönetmek yerine, yangına körükle gittiğini iddia etti.

Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerinde geçimsiz bir görüntü sergilediğini savunan SP Genel Başkan Danışmanı, Suriye olaylarında kazananın küresel sömürgeciler ve silah baronları olduğunu söyledi. NATO’dan ve BM’den medet ummanın, celladından merhamet beklemek anlamına geldiğini belirten Kazan, çözüm süreci konusunda da değerlendirmelerde bulundu. SP olarak bütün endişelerine rağmen başından beri sürece destek verdiklerini vurgulayarak, “Bu kirli oyunu ve kanlı tuzağı sona erdirecek her türlü adımı desteklediğimizi ifade ettik. Anaların ağlamaması, fidan gibi gençlerin toprağa düşmemesi için çözümün yanında olduğumuzu söyledik. Çözüm süreci yine tıkandı. Terör örgütü, hükümetin taahhütlerini yerine getirmediğini ve bu yüzden çekilmeyi durdurduklarını açıkladı. Şimdi soruyoruz, hükümet acaba hangi taahhütleri vermişti? Hangi sözleri verip yerine getirmedi? Kimse bilmiyor. Milletimiz çözüm sürecinin nasıl başladığını, hangi pazarlıkların yapıldığını, hangi sözlerin, hangi tavizlerin verildiğini bilmemektedir.” şeklinde konuştu.

Gelişmelerin Millî Görüş’ü hep haklı çıkardığını öne süren Şevket Kazan, Millî Görüş politikalarına dönülmedikçe ne ülkede ne de İslam dünyasında huzur ve barışın sağlanmasının mümkün olmadığına iddia etti. Önümüzdeki yerel seçimlerin, SP’nin genel seçimlerde Meclis'e girmesinin yolunu açacağını, kapı kapı dolaşıp gerçekleri millete anlatacaklarını ifade etti. Kazan, “Bu işler inanç işidir, azim işidir, kararlılık işidir. Bu da Millî Görüş'çülerde vardır. SP, güçlü ve bağımsız bir ekonominin teminatıdır. Ahlâki ve manevi kalkınmanın teminatıdır. Bolluk, bereket ve refahın teminatıdır.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri