Kazalar yine üzdü

Şehir merkezi ve ilçelerde meydana gelen trafik kazalarında biri 11 diğeri 23 yaşında iki kişi hayatını kaybederken 9 kişi de yaralandı.

 

İki gündür etkisini artıran kar yağışı, ardından gelen tipi ve buzlanmanın yanı sıra sürücülerin daha dikkatli olmalarını gerektirirken, alınan önlemlere ve yapılan uyarılara rağmen meydana gelen trafik kazaları yine üzdü. Şehir merkezinde meydana gelen iki ayrı kazada 11 yaşındaki Muhammet Gürbüz yolun karşısına geçmek isterken özel otomobilin, 23 yaşındaki Kerim Uyar ise yine tramvayın altında kalarak yaşama veda ettiler.  Şehir merkezindeki kazaların yanı sıra ilçelerde meydana gelen kazalarda 9 kişi yaralandı.

Şehir merkezinde meydana gelen ilk kazada Mevlana Caddesi üzerinde yolun karşısına geçmeye çalışan 11 yaşındaki Muhammet Gürbüz, hızla gelen 42 ES 172 plakalı minibüsün altında kaldı. Minik Muhammet çevreden yetişen vatandaşların yardımı ile çağrılan 112 Acil sağlık ekipleri tarafından Numune Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan Muhammet Gürbüz, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı ve akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Aynı saatlerde İstanbul yolu Uluyayla alt geçidinde meydana gelen tramvay kazasında ise bir kişi hayatını kaybetti. Sakarya tramvay durağı yakınlarında ki kazada rayların üzerinden karşı geçmeye çalışan 23 yaşındaki Kerim Uyar, Nasuf K. idaresindeki tramvayın altında kaldı. Tramvayın çarpması üzerine bir süre sürüklenen Kerim Uyar’a ilk müdahale vatandaşlar tarafından yapıldı. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılmak istenen Kerim Uyar hastaneye yetişemeden yolda hayata veda etti.

Meydana gelen iki ölümlü trafik kazası ile ilgili soruşturma devam ederken sürücülerin gözaltına alındığı öğrenildi.

Şehir merkezinin yanı sıra Karapınar İlçesinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Karapınar ilçesinde meydana gelen ilk trafik kazasında Mücahit P. idaresindeki 34 UA 3900 plakalı minibüs Karapınar-Ereğli kara yolunun 20. kilometresinde takla attı. Kazada sürücü 35 yaşındaki Mücahit P. ve minibüste bulunan Sedat Y. yaralandı. Aynı ilçede meydana gelen diğer kazada Muhittin E.  yönetimindeki 33 AAJ 57 plakalı minibüs, Karapınar-Konya kara yolunun 27. kilometresinde yoğun kar yağışı ve yolun kaygan olması nedeniyle yoldan çıkarak devrildi. Kazada sürücü Muhittin E. ile minibüste bulunan Cüneyt K. yaralandı. Her iki kazada yaralanan 4 kişi Konya Numune Hastanesi’nde tedavi altına alınırken kazalar ile ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Ilgın’da minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 5 kişi yaralandı. Abdulbaki Göksu idaresindeki 03 ED 990 plakalı minibüs, Şeker Kavşağı yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada, şoför Göksu, minibüsteki Kemal, Aykut ve Gökhan Yıldırım ile Mehmet Kural yaralandı.
Ilgın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

ALİ SAİT ÖGE 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri