Kazakistanlı İşadamları Manisa'da İş Görüşmeleri Yaptı

Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), Kazakistanlı işadamlarını ağırladı.

Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), Kazakistanlı işadamlarını ağırladı. Kazak misafirler, çeşitli firmalarla iş görüşmelerinde bulundu. MASİAD Başkanı Muhittin Çalımcı, tarihî bağlardan dolayı Kazakistanlı işadamlarını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. İki devlet ama tek toplum olduklarını dile getiren Çalımcı, bu birlikteliklerin mutlaka ticari bağlantılarla güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Dernek olarak girişimcilik konusuna büyük önem verdiklerini dile getiren Çalımcı, “Çatı kuruluşlarımız olan ESİDEF ve TUSKON ile paralel çalışmalar yaparak, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışındaki bütün coğrafyalara işadamlarımızı taşıyarak iş hacimlerini arttırma çalışmalarımız bu yönde ilerliyor.” diye konuştu. Manisa’nın hem tarım hem de sanayi şehri olduğunu, yıllık 4,5 milyar dolar ihracatının 3 milyar dolarının sanayi, 1,5 milyar dolarının tarımdan yapıldığını söyledi. Manisa’nın 2008 yılında, Avrupa da yatırım yapılabilir en iyi şehir ödülünü aldığını hatırlatan Muhittin Çalımcı, Kazakistanlı işadamlarını Manisa’da yatırım yapmaya davet etti.

Kazakistan heyeti adına konuşan Galim Auezbayev ise ikinci defa geldiğini ve Manisa’nın ne kadar geliştiğini gördüğünü söyledi. Auezbayev, yaşadıkları şehrin Kazakistan’ın kuzeyindeki Çimkent olduğunu, burada tarım ve seracılığın geliştiğini, Manisalı işadamlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını bildirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri