Kazakistan'da Senato Başkanı Değişti

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan Senatosu’nun gündem dışı toplantısına katılarak Kasım-Jomart Tokayev’i başkanlığa adaylığını sundu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan Senatosu’nun gündem dışı toplantısına katılarak Kasım-Jomart Tokayev’i başkanlığa adaylığını sundu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in katıldığı Senato toplantısında, başkanlığa Birleşmiş Milletler Başkanı Yardımcısı Kasım-Jomart Tokayev’i sundu. Gizli yaplan oylamada Tokayev senato başkanlığına seçildi. Nazarbayev, Senato Başkanlığı görevini yürüten Kayrat Mami’yi ise eski görevi olan Anayasa Başkanlığı’na atadı.

Senato milletvekillerine teşekkür eden Nazarbayev, yıllardır birlikte başarılı ve zor bir görevi sürdürdüklerini ve bu süreçte tekliflerine destek veren milletvekillerine teşekkür etti. Kazakistan’ın önünde büyük hedefleri olan bir ülke olduğunu kaydeden Nazarbayev, Kazakistan 2050 Stratejisi ve dünyanın ilk 30 ekonomisine girmek gibi hedeflerin hayata geçirilmesinde yeni yönetime büyük işlerin düştüğünü belirtti.

1992 yılında hükümette dışişleri bakanlığı göreviyle aktif siyasi hayatına başlayan Kasım-Jomart Tokayev, iki dönem yani 10 yıl dişişleri bakanlığı, başbakanlık ve senato başkanlığı görevlerinde bulundu. 13 yıl Kazakistan Tenis Federasyonu Başkanlığı yapan Tokayev’in, yayımlanmış 6 kitabı bulunuyor.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri