Kazakistan’da Bayram Heyacanı

Kazakistan’da bu sabah yağan şiddetli yağmura rağmen 10 bin kişilik Hazret Sultan Camii hınca hınç doldu.

Kazakistan’da bu sabah yağan şiddetli yağmura rağmen 10 bin kişilik Hazret Sultan Camii hınca hınç doldu. Ülkenin en büyük camisi olan Hazret Sultan’da Astanalılar ile bir araya gelen Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, bayramların Müslümanlar için önemli bir gün olduğunu söyledi. Kazakistan Müslümanları olarak Kurban Bayramı’nı birlik ve huzur içinde karşıladıklarını ifade eden Nazarbayev, bağımsızlığın sayesinde halkın dinini yaşama özgürlüğünü tekrar elde ettiğini belirtti. İnsanların dinini özgürce yaşadığını hatırlatan Nazarbayev, bağımsızlıktan bu yana Kazakistan’da 3 bin caminin yapıldığını, bunlar arasında Kazakistan’ın en büyük camisi olan Hazret Sultan’ın da geçen yıl hizmete girdiğini hatırlattı.
Hac ibadetinde bulunan Kazak hacıların dualarının kabul olması temennisinde bulunan Nazarbayev, Kazakistanlılara ve Müslüman alemine huzur, barış ve birlik beraberlik dileğinde bulundu.

-ASTANALILAR YAĞMURA RAĞMEN KURBANLARINI KESTİ
Astana Valiliği tarafından şehirden 10 kilometre uzaklıkta kurulan 7 adet kesim bölgesinde yoğun yağmura rağmen Astanalılar kurbanlarını kesmek için akın etti. Daha önceden sıra alanlar, pazarda hazır bulunan kasapların yardımıyla kurbanlarını kesti. Yoğun tedbirlerin alındığı kesim alanlarında Din İşleri Ajansı’nın görevlendirdikleri imamlar, halkın kurban kesmelerine yardımcı oldu.
Kazakistan’da yaşayan Türkler de burada biraraya gelerek kurbanlarını kesti. Türk işadamlarından Yasin Sam, Kazakistan’da birlik ve beraberlik içinde Kurban Bayramı’nı yaşadıklarını dile getirdi.
Kazakistan’da dine yönelişin günden güne arttığını söyleyen Feyzullah Kazıoglu, Kurbam Bayramı’nın halk arasındaki birliğin ve huzurun pekişmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Astana Valiliği bu yıl kurduğu pazarlarda Astanalıların kurbanlık hayvan ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 40 bin küçük ve büyük baş hayvan getirdi. Pazarda küçük baş hayvanların fiyatı yaklaşık 200, büyük baş hayvanların fiyatı ise 1000 dolardan başlayan fiyatlardan satılıyor.



CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri