Kazakistan’a En Büyük Yatırım Ab’den

Başkent Astana’da Kazakistan ve Avrupa Birliği(AB) arasında genişletilmiş işbirliği ve ortaklık anlaşmasının sekizinci tur görüşmeleri yapıldı.Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov ve AB Orta Asya ve Doğu Ortaklığı Bölümü...

Başkent Astana’da Kazakistan ve Avrupa Birliği(AB) arasında genişletilmiş işbirliği ve ortaklık anlaşmasının sekizinci tur görüşmeleri yapıldı.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov ve AB Orta Asya ve Doğu Ortaklığı Bölümü Başkanı Gunnar Wiegand başkanlığında yapılan toplantıda AB’nin Kazakistan’a yatırım yapması ve ekonominin gelişmesi için elverişli bir ortam sağlanması, yatırımcılara sağlanacak ayrıcalıklar ve fırsatlar ele alındı. Görüşmede ayrıca Kazakistan’nın Dünya Ticaret Örgütü’ne üyelik sürecinde AB’nin desteği, vize rejimi ve bölgesel ve uluslararası konularda ikili işbirliği konuları ele alındı.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov, AB’nin son bir kaç yıl içerisinde Kazakistan’ın önde gelen ticaret ve yatırım ortağı olduğunu söyledi.

İdrisov, Kazakistan’ın bağımsızlığından bu yana yaklaşık 190 milyar dolar tutarında yabancı yatırımın yapıldığını ve bu rakamın 92.7 milyar dolarının AB’de ülkelerinden geldiğini açıkladı. Kazakistan ekonomisinde geçen yirmi yıl zaman zarfında AB’den gelen yabancı sermayenin yüzde 49 oranında olduğunu ifade eden bakan, 2013 yılında Kazakistan ve AB arasında ticaret hacminin 53.4 milyar dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

Kazakistan ve AB arasında 2014 yılının yarı yılında ticaret hacmi ise 28.4 milyar dolar olarak açıklandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri