Kazakistan Teknik Direktörü Kraznozhan: Favori Türkiye

Kazakistan Milli Takım Teknik Direktörü Yuri Kraznozhan, yarın akşam Türkiye ile oynanayacakları karşılaşmada favorinin Türkiye olduğunu söyledi.Karşılaşmanın oynanacağı Türk Telekom Arena Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına katılan...

Kazakistan Milli Takım Teknik Direktörü Yuri Kraznozhan, yarın akşam Türkiye ile oynanayacakları karşılaşmada favorinin Türkiye olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Türk Telekom Arena Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, Türkiye'nin misafirperverliği için teşekkür ederek, "İki ülke arasında ekonomik ve kardeşlik ilişkileri gayet güçlü. Kültür ve spor konusunda bu bağları kuvvetlendiyoruz. Ancak ne yazık ki yarın rakibiz. Biz ve Türkiye sadece bir puan aldı. Yarın akşam her hangi bir takım puan alacak. Karşılaşmanın favorisi Türkiye." dedi.

Kraznozhan yarın ellerinden geldiği kadar güçlerini gösterip puan almaya çalışacaklarını ifade etti.

Bir gazetecinin, 'Türkiye'nin bulunduğu yer için neler söyleyeceksiniz. Bir sürpriz oldu mu?' sorusuna ise "Bir analiz yaparsak Türkiye'nin çalışma azmine göre değişebilir. Bu Türkiye'nin elinde. İzlanda karşısında puan kaybetmemesi lazımdı. Çek Cumhuriyeti maçının da kesinlikle berabere bitmemesi lazımdı. Kazanması lazımdı. İzlanda'nın durumu sürpriz oldu. Genç yeteneklerin neler yapacağını bize gösterdi. Türkiye maçı zor olacak. Hızlı kararlar almamız lazım. Şu an grupta karar vermek çok erken. Her an herşey değişebilir." diye cevapladı.

Başka bir gazetecinin, 'Bir puan Kazakistan için başarı olur mu?' sorusuna tecrübeli teknik adam, "Biz her maça üç puan için çıkıyoruz. Bir puan alırsak başarı olarak adlandırılır. Biz kazanmak için herşeyi yapacağız." diye cevap verdi.

Basın toplantısına katılan futbolculardan Samat da "Bir hafta boyunca Türkiye'de hazırlıklar yaptık. Bu atmosferde elimizden geldiğince çabalamaya çalışacağız. 10 yıl önce tecrübesizdik. Şimdi Avrupa'da oynayan oyuncularımız var." dedi.

İki yıl önce 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye'ye gol atan Ulan Konysbaev ise yaptığı açıklamada, "Tabiki yine gol atmak istiyorum. Gol atarsam sevinirim." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri