Kazakistan İle Singapur Arasında İşbirliği Anlaşması

Kazakistan’a resmi ziyarette bulunan Singapur Dışişleri Bakanı Bakanı Grace Fu, Kazak mevkidaşı Yerlan İdrisov ile bir araya geldi.

Kazakistan’a resmi ziyarette bulunan Singapur Dışişleri Bakanı Bakanı Grace Fu, Kazak mevkidaşı Yerlan İdrisov ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra iki ülke arasında eğitim başta olmak üzere ticaret, şehircilik ve ulaşım alanlarını kapsayan işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.

Kazakistan Dışişleri Bakanı İdrisov, Singapur ile ilişkilerini her alanda geliştirmek istediklerini kaydetti. Singapur’un son zamanlarda özellikle devlet yapılanmasında yaptığı reformları yakından takip ettiklerini belirten İdrisov, imzalanan anlaşma sayesinde öncelikle karşılıklı tecrübe alışverişini hedeflediklerini vurguladı.
Singapur Dışişleri Bakanı Grace Fu ise ziyaret ettiği Nazarbayev Üniversitesi’ndeki öğrencileri çok kabiliyetli bulduğunu ve eğitim alanında öğrenci değişim programlarına hazır olduklarını kaydetti. Singapur’un kazandığı tecrübeleri Kazakistan ile paylaşmaya hazır olduğunu kaydeden konuk bakan, Kazakistan’ın Asya’da stratejik önem arz eden önemli bir ülke olduğunu vurguladı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri