Kazakistan gümrüğüne Türk modeli

Kazakistan Gümrük İdaresi yetkilileri, modernizasyon projeleri kapsamında Türkiye'nin gümrük muhafaza ve istihbarat teknikleri alanında tecrübelerinden faydalanmak üzere Türkiye'ye geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kazakistan Gümrük İdaresi Başkan Yardımcısı Amaniyaz Yerzhanov başkanlığındaki 11 kişilik heyet, ''Kazakistan Gümrük İdaresi'nin Modernizasyonu Projesi'' çerçevesinde Bakanlığı ziyaret ederek, bir dizi incelemelerde bulundu.

Program kapsamında Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve Müsteşar Ziya Altunyaldız tarafından kabul edilen heyete ilk olarak Türk Gümrük İdaresi tanıtıldı.

Ankara Logistik Üssü, Ankara Gümrük Laboratuvarı, gümrüklerdeki modernizasyon çalışmaları ve kaçakçılıkla mücadele görev ve faaliyetleri ile istihbarat teknikleri konularında bilgilendirme yapılan heyet, bu kapsamda GÜMSİS ve Komuta Kontrol Merkezi sunumlarının ardından Esenboğa Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Elektronik gümrük işlemleri, tek pencere ve yetkilendirilmiş yükümlü statüsü uygulamalarına ilişkin bilgi verilen heyetten gelen talep doğrultusunda kara hudut kapılarının modernizasyonu kapsamında Yap-İşlet-Devret modeli hakkında da sunum yapıldı.

-Proje-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kazakistan Gümrük İdaresi'nin Modernizasyonu Projesi, Dünya Bankası'nın finansmanında gerçekleştiriliyor.

Uzun vadeli modernizasyon projesi kapsamında farklı konularda, farklı ülke örneklerinin, yerinde çeşitli incelenmeler yapılıyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri