‘kazakistan Cumhurbaşkanı Günü’ İstanbul’da Da Kutlandı

Kazakistan'ın 'Cumhurbaşkanı Günü' İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Kazakistan'ın 'Cumhurbaşkanı Günü' İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

1 Aralık Cumhurbaşkanı Günü’ne atfen bu yıl ikincisi düzenlenen törene aralarında Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Tüymebeyav’in de olduğu kalabalık bir davetli kitlesi iştirak etti. Tören, Kazakistan’la ilgili sunumla başladı. Yapılan konuşmalarda, Kazakistan ile Türkiye arasındaki çok yönlü ilişkilerin yıldan yıla daha da geliştiğine dikkat çekildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, “Bağımsızlık ilanından sadece iki saat sonra Kazakistan Cumhuriyeti’ni tanıyan Türkiye ile Kazakistan arasında var olan ve kimsenin yıkamayacağı sarsılmaz dostluk ilişkilerinin, binlerce yıl öncesine ait ortak tarih ve kültürel mirasımız üzerine kurulmuş olduğu hepimizin malumudur.” dedi.

Törende bir konuşma yapan Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Başkanı Süleyman Şensoy ise Türkiye ve Kazakistan’ın bulundukları coğrafyada etkin birer güçlü aktör olmasının ikili, bölgesel ve küresel işbirliğine katkı yapacağını söyledi.

"NAZARBAYEV TÜRK DÜNYASINA ÖNEM VERİYOR"

Kazakistan Cumhurbaşkanı Günü töreninde konuşan Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Darhan Hıdırali, Nursultan Nazarbayev’in Türk dünyasına önem verdiğini dile getirerek, Türk konseyi zirveler surecinin tamamına katılan tek lider tek devlet başkan olduğunu ifade etti.

Kazakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ise böyle konferans ve toplantıların iki ülke halklarını daha da yakınlaştırıp birbirlerini daha iyi tanımalarını sağladığını dile getirdi. Büyükelçi Tüymebayev, “ Birbirimizi ne kadar iyi tanırsak, ilişkilerimiz de o kadar gelişecektir.” şeklinde konuştu.

Tören sonunda Büyükelçisi Tüymebayev bazı davetlilere Cumhurbaşkanı Nazarvayev’in kitaplarını hediye etti.

İLİŞKİLERDE NAZARBAYEV’İN KATKISI VAR

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Yalçın, Cumhurbaşkanı Nazarbayev adına böyle bir günün düzenlenmesinin örnek bir çalışma olduğunu, yapılan çalışma ve hizmetlerin gelecek nesillere aktarılması bakımından önem arz ettiğini kaydetti.
Cihan’a konuşan Büyükelçi Tüymebayev de geride kalan 22 yıl zarfında iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi geliştiğini ve bunda Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in katkısının büyük olduğunu sözlerine ekledi.

1 Aralık Kazakistan Cumhurbaşkanı Günü, ilk kez geçtiğimiz yıl kutlanmaya başlamıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri