Kazak İşadamları, Tarım Ve Turizm Potansiyeli Hakkında Bilgilendirildi

Antalya Manavgat Girişimci İşadamları Derneği'nin(MAGİAD) davetlisi olarak turizm şehrine gelen Kazak işadamları toptan gıda, market, balık, turizm, inşaat sektörü ve narenciye ürünleri üzerine bir dizi incelemede bulundu. Kazak işadamları...

Antalya Manavgat Girişimci İşadamları Derneği'nin(MAGİAD) davetlisi olarak turizm şehrine gelen Kazak işadamları toptan gıda, market, balık, turizm, inşaat sektörü ve narenciye ürünleri üzerine bir dizi incelemede bulundu.

Kazak işadamları MAGİAD Başkanı Mehmet Kaba ile birlikte ilçede sektör temsilcileriyle görüştükten sonra Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret etti. Başkan Sözen, Kazak işadamlarına Manavgat hakkında bilgilendirme yaptı. Manavgat'ın dünyanın sayılı turizm destinasyonlarından biri olduğunu söyleyen Sözen, Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 7 milyonun bölgede tatil yaptığını kaydetti.

210 bin yatak kapasitesiyle Manavgat'ın Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu unvanına sahip olduğunu belirten Sözen, bölgedeki konaklama tesislerinin 7 ay açık olduğunu, turizm çalışanlarının kışın açık kalmaması için turizmin 12 aya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Manavgat'ın turizmde olduğu gibi tarım ve narenciye ürünleri yetiştirmede potansiyelinin yüksek olduğunun altını çizen Sözen, "Manavgat’ta üretim yapan ve ürettiğini dışarıya satan girişimci işadamlarına çok ihtiyaç var. Manavgat olarak bir organize sanayii bölgemiz yok. Bunun için çeşitli girişimlerimiz oldu ancak sonuca ulaşamadık. Organize sanayinin olması Manavgat’ta faaliyet gösteren işletmelerin, ürettiği ürünleri dünyaya pazarlama açıısndan çok önemli. Umarım en kısa zamanda organize sanayi bölgemizi kurarız." diye konuştu.

Sözen, Kazak işadamlarının Manavgat'a gelmelerinden ötürü teşekkür ederek bu tür ziyaretlerin Türk-Kazak dostluğunu pekiştireceğine inandığını ifade etti.

MAGİAD Başkanı Mehmet Kaba'da yaptığı açıklamada, Kazak işadamlarını, Türk-Kazak dostluğunu pekiştirme ve iki ülke arasındaki ticari hacmi nasıl geliştirebiliriz düşüncesiden hareketle davet ettiklerini söyledi.

Manavgat'ın turizm, tarım, ticaret ve narenciye ürünleri potansiyelinin ekonomik değeri hakında Kazak işadamlarına bilgilendirme yaptıklarını vurgylayan Kaba, "Kazak işadamları ve Türk işadamları arasında ortak yatırımlar yapabilmek için konuklarımızı Manavgat'a davet ettik. Derneğimiz bundan sonrada Manavgat’a değişik ülkelerden misafirler getirerek tarihi, turistik özellikleri ile tarım, ticaret ve ekonomik haret ve ticaret hacmi üzerine bilgilendirmelerimiz devam edecektir. Kazak şadamlarına Manavgat’ta faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret ettirerek ürettikleri ürünleri tanıtma fırsatı sağladık. Böylelikle ürettikleri ürünleri ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlayabilir ve ülkemizin reklamını yapabilirler. Misafirlerimize domates serası, portakal bahçesi, nar bahçesi ve tarım ürünlerinin üretildiği yerlerinde göstererek bilgilendirme yaptık." dedi.

Kazak işadamları Başkan Sözen ve eşi Hatice Sözen'e Kazakistan'ın yöresel kıyafetini hediye etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri