Kazada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi anıldı

Beyşehir'de meydana gelen kazada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Damla Güner'in arkadaşları kazanın yaşandığı kavşağa karanfiller bıraktı.
 Güner'in İzmir'de yaşayan acılı babası Şahin ve annesi Arzu Güner, kızlarının Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören bir grup öğrenci arkadaşı ve bazı öğretim görevlileri ile birlikte kazanın yaşandığı Mevlana Caddesi üzerindeki kavşakta düzenlenen anma programında bir araya geldi. Program nedeniyle, polis de cadde üzerinde güvenlik önlemi aldı. Anne Arzu Şahin yol kenarındaki bir bankta kızı için ağıt yakarken, acılı baba Şahin Güner, kızının öğrenci arkadaşları ve öğretim görevlileri ile kazanın yaşandığı noktaya karanfiller bıraktı.
Öğrenciler ve baba Güner, Damla'nın fotoğraflarını yere konulan karanfillerin üzerine bıraktı. Bu sırada bazı öğrenciler ile baba Güner, Damla'nın fotoğraflarına bakarak gözyaşı döktü. 
Baba Güner, burada yaptığı konuşmada, bir yıl önce yaşananın bilinçli bir kaza olduğunu öne sürdüğünü iddia etti. 
Kazanın ardından verdikleri hukuk mücadelesinin meyvesini almaya başladıklarını ifade eden Güner, ''Kızımın ölümüne sebep olan sürücüler, Yargıtay'ın temyiz kararını bozması üzerine yeniden yargılanacak. Demek ki adalet varmış. Türk adaletine güveniyorum. Suçluların hak ettiği cezayı alacağına inanıyorum. Bu takdirde mücadeleme son noktayı koyacağım. Ama, düşündüğümüz bir netice çıkmazsa hukuk mücadelemizi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bulunduğu kente kadar yürüyerek devam ettireceğimin de bilinmesini istiyorum'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri