Kaza Yapan Makinisti Trenin İçinden Kondüktör Aramış

İspanya’daki tren kazasında 79 kişinin ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan makinist Francisco Jose Garzon, kazadan kısa bir süre önce iş telefonundan kendisini kimin aradığını açıkladı.

İspanya’daki tren kazasında 79 kişinin ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan makinist Francisco Jose Garzon, kazadan kısa bir süre önce iş telefonundan kendisini kimin aradığını açıkladı.

Galisya Yüksek Mahkemesi’nin verdiği bilgiye göre, bugün kendi iradesiyle mahkemeye ifade vermeye gelen Garzon, aynı trende seyahat eden kondüktör Antonio Martín Marugan’ın kendisini aradığını söyledi.

Santiago kentinde raydan çıkan trendeki diğer makinist Javier Illanes Alvarez ve kondüktör Antonio Martín Marugan polise verdikleri ifadede, makinistle herhangi bir temas kurmadıklarını belirtmişti.

Basına yansıyan konuşmalarda, kondüktör Garzon'a nasıl gittiğini soruyor ve makinist de 'gelmek üzere olduklarını' ifade ediyor.

Kondüktörün, "Ferrol'e vardığında ikinci yoldan gir" talimatına makinist Garzon'un "Seni iyi duyamıyorum" cevabından sonra telefon kapanıyor ve birkaç saniye sonra tren faciası meydana geliyor.

İspanyol tren şirketi Renfe'nin talimatnamesi, kondüktör ile makinistin acil durum dışında şirketin cep telefonundan konuşmasını yasaklıyor. Kurallara göre makinist Garzon'un da yolculuk sırasında gelen bu telefona cevap vermemesi gerektiği kaydediliyor.

Öte yandan Cadena SER radyosu, kara kutuyu inceleyen polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, makinistin kendisini arayan İspanya Ulusal Demiryolları Ağı (Renfe) çalışanını korumaya çalıştığını öne sürmüştü.

28 Temmuz’da Santia mahkemesinde ifade veren Francisco Jose Garzon Amo, olması gerekenden hızlı gittiğini itiraf etmiş ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri