Kayserililerin Yüzde 74’ü Yaşadığı Şehirden Memnun

Kayseri’de vatandaşların yüzde 74’ü yaşadığı şehir olanaklarından memnun, yüzde 18’i orta derecede memnun. Kentteki sosyal imkanların yetersizliğini gerekçe gösteren yüzde 8 gibi bir oran ise burada yaşamaktan memnun değil. Gayrimenkul...

Kayseri’de vatandaşların yüzde 74’ü yaşadığı şehir olanaklarından memnun, yüzde 18’i orta derecede memnun. Kentteki sosyal imkanların yetersizliğini gerekçe gösteren yüzde 8 gibi bir oran ise burada yaşamaktan memnun değil.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYDODER) tarafından yapılan araştırmanın sonuçları açıklandı. “Şehirden memnuniyet” ismini taşıyan araştırmada bilgisayar destekli telefon anketini yöntemiyle 348 kişi ile görüşüldü. Deneklere yaşadıkları şehirden memnun olup olmadıkları soruldu. Toplanan verilere göre deneklerin 74’ü Kayseri’de yaşamaktan ve buranın imkanlarından memnun olduğu yönünde görüş bildirdi. Yüzde 18’lik bir grup ise şehirden orta derecede memnun olduklarını dile getirdi. Memnun olmayanların oranı ise yüzde 8’lerde kaldı. Memnun olmayan kişileri, ağırlıklı olarak 29 yaş altı genç, bekar, lise mezunu ve orta sınıf gelire sahip kişilerin oluşturduğu belirtildi. Nedenler arasında ise eğitim, iş, sosyal, ulaşım imkanları ile belediyecilik hizmetlerinin yetersizliği, kültürel farklılıklar, pahalılık ve ikliminin soğuk olması gösterildi.

Ankette “Kayseri dışında başka bir şehirde yaşamak ister misiniz?” şeklindeki bir soruya da vatandaşların yüzde 63’ü ‘hayır’ cevabını verdi. ‘Evet’ diyenlerin oranı ise yüzde 37. Bu gurubun yaşamayı tercih ettiği şehirlerin başında sırayla İzmir, İstanbul, Antalya ve Adana geliyor.

GYODER Araştırma ve Rapor Üretim Komitesi Başkanı Neşecan Çekici, araştırmanın Kayseri’nin gelişmiş bir şehir olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu memnuniyetin artacağı yönünde de sinyaller aldıklarını belirten Çekici, “Araştırma sonunda Kayseri’nin turizm potansiyelini geliştirmesi, konut ihtiyaçlara cevap vermesi, kentsel dönüşüm projelerinin üzerine düşülmesi gibi ihtiyaçlar öne çıkıyor. Kentte ciddi bir üniversite öğrenci nüfusu var. Bu öğrencilerin üniversite sonrasında da şehirde kalmaları için çalışma yapılabilir.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri