Kayseri'den Türkmenlere Kardeşlik Eli

Irak'taki iç savaş nedeniyle zor durumda kalan Türkmenler için yardım kampanyası başlatan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yardım malzemelerini taşıyan TIR'ı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılımıyla bölgeye gönderdi....

Irak'taki iç savaş nedeniyle zor durumda kalan Türkmenler için yardım kampanyası başlatan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yardım malzemelerini taşıyan TIR'ı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılımıyla bölgeye gönderdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin bu konuda gerekeni yapacağını söyledi.

Irak'taki Türkmenler için ilk etapta hazırlanan 25 tonluk yardım malzemesi, Büyükşehir Belediyesi önünden yola çıktı. Yardım malzemelerini taşıyan TIR, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla uğurlandı.

Burada bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, son 100 yıldır Anadolu coğrafyasının etrafındaki coğrafyada sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Bizim tarihi değerlerimizin, ortak bağlarımızın, ırk, dil, din bağımızın olduğu coğrafyada kan akıyor. Son birkaç ay içinde daha da arttı. Osmanlı'nın dağılması ve bu alemin başsız kalmasıyla, fakirleşen ortamda fitne tohumları daha belirgin hale geldi. Etrafımızdaki kan gölü gittikçe artıyor. Bizim bunlara seyirci kalmamız, 'bize ne' dememiz mümkün değil. Elimizden geleni yapmalıyız. Bu bir kardeşlik görevidir. Bu bir insanlık görevidir. Kayseri, bu konuda üzerine düşeni yapacaktır. Türkmen kardeşlerimize yardım için bir kampanya başlatmış bulunuyoruz. Yardım malzemelerinden oluşan bin 200 paket hazırladık. 25 tonluk yardım malzemesi yola çıkacak. Sınırda bulunan Başbakanlık AFAD görevlilerine teslim edeceğiz. Onlar da Türkmen kardeşlerimize verecekler. Bu yardımlarımızın arkası gelecek." dedi.

Irak Türkmenlerine yardım malzemelerinin gönderilişi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yapacağı Kayseri mitingine ilişkin de açıklamalar yapıldı. 8 Ağustos Cuma gününün tarihi bir gün olacağına inandığını belirten Özhaseki, "İnanıyorum ki Sayın Başbakanımızı Kayserili hemşehrilerimiz bağrına basacaktır. Gerektiği gibi ağırlayacaktır. Miting alanını dolduracaklardır. Sonra da Pazar günü Kayseri'den çok yüksek bir oy oranı çıkacağını tahmin ediyorum. Tarihi bir gün yaşıyoruz, çünkü ilk defa vatandaş olarak bir cumhurbaşkanını seçiyoruz. Hatırlayın Meclis'te cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştığında ayak oyunlarına girilir, milletvekillerine şantajlar yapılır, daha da olmazsa 367 garabetlerini yaşatırlardı. İstedikleri adamı seçmek için krizler çıkarırlardı. Ama bunlar geçti. Şimdi vatandaş seçiyor." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri