Kaynaklar verimli kullanılmalı

Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Şaban Güven, ''Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliğinin Güçlendirilmesi Projesi'' ile kıt olan su kaynaklarının verimli kullanılması konusunda sulama birliklerinin ve çiftçilerin bilgilendirilmesin

Güven, Dündar Otel'de çiftçilere ve sulama birliği başkanlarına ''Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliğinin Güçlendirilmesi Projesi''nin anlatılması için düzenlenen konferansta, Türkiye genelinde 11 sulama kooperatifi bölge birliği olduğunu belirtti. 
AB Türkiye Delegasyonu, Konya Çevre Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği ile ortak yürüttükleri bu projeyle Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği'ne bağlı 243 sulama kooperatifinin üyelerini su kaynaklarını doğru kullanma konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Güven, ''Türkiye genelinde projeden faydalanan tek birlik olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Projede, kıt olan su kaynaklarının verimli kullanılması konusunda sulama birliklerinin ve çiftçilerin bilgilendirilmesi amaçlandı'' dedi. 
Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği üyelerinin eğitileceği projede suyu etkin kullanma yöntemlerinin anlatılacağını dile getiren Güven, ayrıca kırsaldaki çiftçilerin, özellikle kadınların eğitilmesinin amaçlandığı Konya, Karaman ve Aksaray bölgesinde 500 bin dolar bütçeli yeni bir projeyi hazırladıklarını da belirtti. 
Konya Çevre Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Hülya Çevik, çiftçilerin yapılan eğitim faaliyetleri ile suyun etkin kullanımı konusunda bilinçlenmeye başladığını ifade ederek, ''Yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Çiftçi su kaynaklarının azaldığının ve etken kullanılması gerektiğinin farkına vardı. Amacımız, modern sulamayı daha da yaygınlaştırmak'' diye konuştu. 
Konferansa, Tarım İl müdürü İbrahim Doster, DSİ 4. Bölge Müdürü Hacı Haksal, Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, kooperatif üyeleri ve çiftçiler katıldı.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri