Kaymakam Tortop, Okul Müdürlerini Uyardı: Okul Çevresinden Haberdar Olun

Antakya'da okul müdürleri uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele hakkında bilgilendirildi. Antakya’da Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ile Mücadele Projesi kapsamında Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop başkanlığında yapılan toplantıda...

Antakya'da okul müdürleri uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele hakkında bilgilendirildi. Antakya’da Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ile Mücadele Projesi kapsamında Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop başkanlığında yapılan toplantıda İlçelerde bulunan Okulların Müdürlerine uyuşturucu ile mücadele kapsamında hazırlanan projenin içeriği anlatıldı.

Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, okul müdürlerinden, uyuşturucu ve madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırılması için destek istedi. Bağımlılığın sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın sorunu haline geldiğinin altını çizen Tortop uyuşturucu ve madde bağımlılığının başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm insanlığı tehdit ettiğini söyledi.

HERKES ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRMELİ

Herkesin buradan hareketle üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesini isteyen Tortop şöyle konuştu: "Tüm kurumların elbirliği ile gençlerimizin uyuşturucudan uzak tutulması adına, gerek ailelerin bilgilendirilmesi, gerekse öğrencilerin bilinçlendirilmesi için her türlü önlemi almalıyız, Sağlık ekiplerimiz ve güvenlik güçlerimizin de desteğiyle öncelikli amacımız, madde kullanımının yaygınlaşmasını önlemektir. Bu gençler sadece anne babalarının değil, hepimizin evladıdır. Onlara mutlaka sahip çıkmalıyız. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda okul idarecilerine ve öğretmenlere büyük görevler düşüyor."

ANTAKYA'DA UYUŞTURUCU KULLANIMI ARTIYOR

Okul idarecilerinden okul çevrelerinden haberdar olmalarını isteyen Tortop, şüpheli durumlarda güvenlik güçlerine haber verilmesini istedi. Antakya'da uyuşturucu kullanma oranının hızla yükseldiğinin altını çizen Tortop, "Gençlerimizi bu beladan korumak için mücadele etmeliyiz. Burada toplanmamızın amacı koordineli bir şekilde uyuşturucu madde kullanımıyla mücadele etmektedir." dedi.

"UYUŞTURUCUYU TANIMAK ÖNEMLİ"

Antakya İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özkan hiç bilinmeyen bir maddenin insanlar için önemli bir tehlike olduğunu söyledi. Özkan, "Uyuşturucuyu tanımak önemli. Hiç bir şey bilmediğimiz bir madde bizim için tehlikelidir. Bizim öncelikli tavsiyemiz yabancı maddelerden uzak duracaksınız. Çocukların arkadaş çevresine dikkat edilmeli. Kişiyi madde kullanımına iten ortamların başında arkadaş çevresi gelir. Ailelerin gösterdiği tutum ve davranış madde kullanımında etkili. Sevgi ve ilgi eksikliği kullanımda önemli bir faktör. Madde kullanımına iten boşluklar sevgi ve ilginin yanı sıra spor ve kültürel faaliyetlerle doldurulmalı. Siz doldurmazsanız kötü niyetli kişiler doldurur. Anne-baba çocuğa uygun model olmalı. Çocuğu yetiştirirken sunduğu ortam önemli. Bilgisayar, televizyon kullanımı gibi. Eğer çocuklarımızda 1-2 saat kaliteli zaman geçirirseniz sizinle daha çok şey paylaşır.” derken, lise çağında ki çocuklarımıza çok önem vermeliyiz." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri