Kaymakam Şeyhallah: Mahmur'u Boşaltmayacağız (Özel)

Mahmur Kaymakamı İbrahim Şeyhallah, Mahmur Kampı'nı kapatmayacaklarını söyledi. Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD) terör örgütün Mahmur İlçesi'ni alması üzerine bölge halkı ile birlikte kamp da boşaltılmıştı. Mahmur 3 gün IŞİD'in kontrolünde...

Mahmur Kaymakamı İbrahim Şeyhallah, Mahmur Kampı'nı kapatmayacaklarını söyledi. Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD) terör örgütün Mahmur İlçesi'ni alması üzerine bölge halkı ile birlikte kamp da boşaltılmıştı. Mahmur 3 gün IŞİD'in kontrolünde kaldıktan sonra yeniden Peşmerge güçleri tarafından alınmıştı.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan Mahmur Kaymakamı İbrahim, ilçeyi terk eden halkın yarsından fazlasının evlerine döndüklerini ifade etti.

Kasabanın içinde ve dışında emniyet ve istikrarın tekrar sağlandığını dile getiren Şeyhallah, vatandaşların korkusuzca evlerine dönüş yapabileceklerini dile getirdi.

MAHMUR KAMPI BOŞATILMAYACAK

IŞİD'in kampı ele geçirmesinin ardından kampta yaşayan vatandaşları Zaho veya Raniye bölgesinde yeni bir kampa yerleştirmeyi düşündüklerini söyleyen İbrahim Şeyhallah, ancak Kürt Yönetimi'nde devam eden maddi sıkıntılar yüzünden yeni bir kampın şu anda kurulmasının çok zor olduğunun altını çizdi.

Mahmur'un kontrol noktalarında bulunan PKK militanları ilgili soruya ise Şeyhallah:" Mahmur kampına dönüş yapanlar oluyor. PKK militanları onlar hakkında daha net bir bilgiye sahip. PKK militanları, kampa giriş yapmak isteyen yabancılara karşı önlem almak durumunda. Bu nedenle kontrol noktalarımızda bizim emniyet güçleri ile beraber PKK militanları bulunuyor." dedi.

IŞİD'E YARDIM EDEN ARAPLARA BUNUN HESABI SORULACAK

Mahmur Kaymakamı, IŞİD'e yardım ve yataklık eden Mahmur'lu Arapların yargı önünde hesap vereceklerini ifade etti. Şeyhallah, IŞİD'in Mahmur'a düzenlediği saldırılar sırasında burada yaşayan Arap kökenlilerin IŞİD militanlarına yardımda bulunduğunu ve Peşmerge güçleri hakkında bilgi sızdırdığını iddia etti. Şeyhallah, söz konusu kişileri tespit ederek hesap soracaklarını ifade etti. Peşmerge'nin yeniden ilçeyi kontrol altına almasının ardından Mahmur'da kalan Araplar IŞİD militanları ile beraber kasabayı terk etmişlerdi.

Emniyetin IŞİD'e casusluk yapan ya da yardımda bulunan tüm Arap vatandaşları tespit ettiğini dile getiren İbrahim Şeyhallah, Mahmur'a dönmeleri halinde bunlardan hesap sorulacağını aktardı.

Bu arada Mahmur'un esnafı, IŞİD'in saldırıları yüzünden zor günler geçirdiklerini söyledi. IŞİD'in bölgeyi ele geçirmesi sırasında dükkanlarının talan edildiğini dile getiren Diyar Ahmed isimli esnaf, büyük sıkıntı içinde olduklarını kayd etti.

Ahmed, IŞİD'e yardım ve yataklık eden bazı Arap vatandaşlarından şikayetçi olduğunu, ifade etti.

Ahmed:" Biz yıllardır burada beraber yaşıyoruz, ancak bazı Araplar IŞİD'in bölgeyi alması üzerine hemen saflarını değiştirdiler. Bu nedenle aramızda güven kalmadı. Tekrar bu güvenin sağlanması da çok zor görünüyor." şeklinde konuştu.

IŞİD'in tekrar kasabayı alma ihtimaline karşı her an diken üstünde olduğunu söyleyen Azad Rasul isimli Mahmur'lu ise, halkın gece korkularında evlerinin avlusunda uyduğunu ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri