“Kaymağını yiyorlar”

AK Partili belediyelerin Konya'da Milli Görüş belediyelerinin yıllar önce yaptıkları hizmetlerin kaymağını yediğini söyleyen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “AK Partili belediyeler son 3 yıl içerisinde sadece algıyı güzel yaptı” dedi

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konya'da yerel yönetimler ile ilgili Merhaba Gazetesi İstihbarat Şefi Emre Özgül'ün sorularını yanıtladı. 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 3

yıl geçtiğini hatırlatan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, bu süre zarfında gerek Konya Büyükşehir Belediyesi'nin gerekse de merkez ilçe belediyelerinin vatandaşın sorunlarını çözmeye yönelik gerçekçi adımlar atmadığını, Konyalı'nın AK Parti belediyelerinden hak ettiği hizmeti alamadığını ifade etti.

3 YIL İÇİNDE ALGIYI GÜZEL YAPTILAR

**31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 3 yıl geçti. Bu süre zarfında belediyelerin performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Biz, bu olaya kendi penceremizden bakıyoruz. Ben de bu şehirde yaşayan bir vatandaşım. Bizim dönemimiz ile şuanki dönemi kıyaslamaya çalışıyorum ama gerçekten bu bizim dönemimize de haksızlık olmuş olur. Belediyecilik hizmetleri açısından 3 yıllık süreç içerisinde hiçbir şey yapılmadı. Belediyeler faaliyetler yapmadı mı? Yaptı. Dediğim gibi belediyecilik dışında her faaliyete imza attılar. Kafe işletiyorlar, emlakçılık yapıyorlar. Eğlence organizasyonları da yapıyorlar. İçine neyi katarsanız katın. Bunlar bize göre belediyecilik faaliyeti değil. Belediyecilik, vatandaşın ulaşım ve su problemini çözmektir. Belediyecilik trafikteki soruna çözüm bulmaktır. Belediyecilik, hava kirliliğini azaltmaktır. Şehrin birçok problemi var. Sanayi gelişiyor. Şehir merkezi ilçelerden göç alıyor. Bir planlama gerekiyor. Var mı? Yok. Büyükşehir Belediyesi suya ve ulaşıma zam yapmamış olabilir. Ulaşımda zarar ediyorlar. Ne oluyor? Şehrin değerli yerleri satılıyor ve süreç böyle yürütülüyor. Kısaca belediyeler bu süreçte göze görünür bir çalışmaya imza atamadılar maalesef. Şehrin çöpleri bile doğru dürüst alınmıyor. Yollar delik deşik. Yamasız bir cadde gösterin bize. Gelsinler belediye başkanlarına oraları ben göstereyim. İş bilmiyorlar, adam çalıştıramıyorlar. Çok büyük salonlarda lansman yapmakla belediyecilik olmaz. Alaaddin bölgesinde cephe çalışması yaptılar. Bir arka sokağı rezil halde. Belediyelerin çalışması da Alaaddin bölgesindeki cephe çalışmasına benziyor. Binaların dışı güzel görünüyor ama içi çürük. 3 yıl içinde sadece algıyı güzel yaptılar.

BUGÜN ELLE TUTULUR BİR HİZMET YOK!

**Haksızlık olacağını söylediniz ancak sizin döneminizdeki belediyecilik ile bugünkü belediyecilik anlayışını kıyaslarsanız, neler söylemek istersiniz?

-1989 yılından 2004 yılına kadar bu şehri biz idare ettik. Arkamızda hükümet desteği olmadan bu şehri idare ettik. Alaaddin'den başlayıp, Selçuk Üniversitesi'ne kadar giden tramvay hattının komplesini biz yaptık. Meram'a giden yeniyol ve yaka yolları yeniden düzenlendi bizim dönemimizde. Şehrin yükünü çeken Fetih Caddesi, her yönüyle sıfırdan açıldı. Ahmet Özcan Caddesi sıfırdan açıldı. Şefikcan Caddesi bizim dönemimizin eseri. Onlar sadece son kısımlarını tamamladılar. Ali Ulvi Kurucu Caddesi bizim dönemimizde yapılan bir cadde. Barış Caddesi, bizim dönemimizde yapılan bir cadde. Nalçacı Caddesi, bizim dönemimizde açıldı. Şehrin yükünü çeken ana arterler bizim dönemimizde açıldı. Bunlar kolay işler değil. Bu işler, park yapmaya benzemez. AK Partili belediyeler, bizim dönemimizdeki yatırımların kaymağını yemeye devam ediyor. Bizim yatırımımızla geçiniyorlar. Özellikle son 3 yılda hiçbir şey yapılmadı. Mesela Belh Kavşağı'nda, İhsaniye Kavşağı'nda çalışma yapıyorlar. Yanlış kardeşim, bu çalışmalar yanlış. Buralar kilit noktalar. Yapmış olmak için çalışma yapılmaz. Boşa masraf yapıyorlar. Hakkı bu değildi. Özetle arkalarında hükümet desteği olmasına rağmen neden belediyeler gereken hizmetleri yapamaz. Yahu biz, arkamızda hükümet desteği olmadan çok büyük projelere imza attık. Asfalt dökümü ile gurur duyuluyor. Yahu asfalt şantiyelerini bu şehre biz kazandırdık. Konet yaptık, bu şehre iki hastane yaptık. Büyükşehir Belediyesi fırın yapacaklarını söyledi. Yahu biz 8-9 fırın yapmıştık.

Nerede bugün? Tatlı su çeşmesini bile Konya'nın her yerine yaymak başlı başına büyük bir proje. Basit bir mesele mi? Şehrin altyapısını biz güçlendirdik. Belediyeyi biz aldığımızda altyapı bitikti. Sıfırdan yapmaya başladık. Aradan 30 yıl geçti yenilenmesi gerekir. Bizim yaptığımız altyapı çalışması ile işi yürütüyorlar.

İNŞALLAH ZAM YAPMAMA KARARININ ARKASINDA DURABİLİRLER

**Konya'da toplu ulaşım problemi ile ilgili ne dersiniz, sorunlar çözülüyor mu?

AK Parti'nin plansız hareketi çok fazla. 3-5 sene sonrasını düşünmüyorlar. Sorun çözmeye çalışırken, yeni sorunları kucaklarında buluyorlar. Ağır bir kış geçirdik. İnsanlar mağdur oldu. Yollar berbattı. İnsanlar kapısı açık otobüslerde yolculuk yaptı. Arızalardan dolayı insanlar işine, okuluna geç kaldı. Sivil vatandaşa ve öğrenciye ulaşımda zam yapmadıklarını söylediler. Algı oluşturmak için böyle bir karar aldılar. Biz, yine de memnun olduğumuzu söylüyoruz. Vatandaşlarımız zorlu bir süreçten geçiyor. Onların sırtından alınacak her yük bizim için takdir edilir. İnşallah bu kararın arkasında durabilirler. İnşallah pişman olmazlar. Yakıt, belediyelere ağır bir yük getiriyor. Bakın, eski tramvaylar atıl halde duruyor. Ayrıca 1. Organize sanayi bölgesinde de çalışmaya ihtiyaç var. Adliye bölgesine giden tramvayın güzergâhı yanlış. Tramvaylar boş gidip geliyor. Tramvay Adliye'ye gidecekse, tramvayların atıl beklediği vaziyet, toplama merkezi olmalı. Bu noktadan hareketle tramvayla, Ereğli Yolu üzerinden Adliye'ye ve Şehir Hastanesi'ne gitmeli. Aslım Caddesi'nden organizeye de geçilmeli. Doğru olan bu.

METRO PROJESİ KONYA İÇİN ACİL DEĞİL

**Metro projesi ile ilgili defalarca söz verildi ancak henüz bir gelişme yaşanmadı. Sizce Konya'ya metro gerekli mi?

-Biz, bu konu ile ilgili birkaç açıklama yaptık. Açıklamalarımızda metronun neden yapılmadığını sorduk. Ancak bu soruyu metro Konya'ya ihtiyaç diye sormadık. Neden söz verilen tarihlerde yapılmıyor diye sorduk. Biz, metro projesinin bugünkü şartlarda Konya için çok acil olduğunu düşünmüyoruz. Banliyö sistemi Konya için daha faydalı olacak. İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanının bir açıklaması olmuştu konu ile ilgili. Teknik bir açıklamaydı. Biz, kendisinin bu açıklamasını destekliyoruz. Aynı paraya metro projesi yapılacağına, Konya hafif raylı sistemle donatılsın diyoruz. Biz, metro yapılmasın demiyoruz ama önceliklerimiz farklı olmalı.

**Son olarak belediye başkanlarına seslenmek ister misiniz?

-Konya, tuttuğunu tutar ancak AK Parti adına artık seçimlerin Konya'da eskisi gibi kolay olmayacağını söylemek isterim. Bu gerçeğin farkında olmaları gerekir. Sayın Başkanlar, lütfen şehrin ilçelerin gerçek gündemine odaklanın. Vatandaşın parası lütfen çar çur edilmesin. Konya halkı vatandaşın en iyisini hak ediyor. Şehre TRT film platosu yapılıyor. Bundan bize ne? Mutlu olduğumuz şeyin bu olmaması gerekir. Yolu olmayan yerler var. Her gün arıza yapan otobüsler var. Ulaşım anlamında ciddi sıkıntı çeken bölgeler var. Bunların öncelik olmasını temenni ediyorum.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri