Kayıt dışı önlenmeli

İnsanların kayıt dışı çalıştırılmaması gerektiğini belirten Özge Songül, Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlıklı çalışması için şirketlerin işçilerin primlerini tam olarak yatırması gerektiğini söyledi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 16-22 Mayıs SGK Haftası çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerin 4. yılı kapsamında ‘SGK Ödül Töreni’ düzenlendi. Bera Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde en çok prim ödeyen 10 şirkete, SGK Haftası münasebetiyle düzenlenen futbol ve masa tenisi turnuvası şampiyonu ile resim, kompozisyon yarışmasını kazanan ve SGK’da en çok çalışan kişiye başarı ödülleri verildi. Programa; Vali Yardımcıları Bekir Kaya ve Nevzat Dalkıran, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Vergi Dairesi Başkanı Sıdkı Aksöz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dr. Abdülkadir Işık, İş-Kur Müdürü Tahsin Güven, Meteoroloji Bölge Müdürü Erol Aydın, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan ve çok sayıda davetli katıldı. SGK’nın çağdaş devletin sorunsuz işleyişine katkı sağladığını belirten Bekir Kaya, “Bir ülkede güvenliğin sorunsuz olması için SGK’nın düzenli ve sorunsuz çalışması gerekir. Modern devlet vatandaşının her şeyinden sorumludur. SGK’nın iyi sorunsuz ve tam randımanında çalışması için işverenlerin işçilerinin primlerini tam olarak yatırması gerekir” dedi.

‘TÜM VATANDAŞLAR SAĞLIK GÜVENCESİNE ALINDI’

Vatandaşlar arasında ayırım yapmadan tüm insanların sağlık güvencesi altına alındığını aktaran SGK İl Müdür Özge Songül ise, “SGK’nın halka kavratılması gerekir. Kurumumuzun yerine getirdiği işi ve önemini bilmeyen vatandaşlarımız bulunuyor. SGK’nın önemi ve yaptığı iş insanlara yerleştirilmesi gerekir. Biz vatandaş odaklı adil ve kola ulaşılabilir bir kurum için çalışıyoruz. Kurumumuzun sorunsuz çalışması için ekonomik sorunlarının olmaması gerekiyor. İş güvencesi olmadan insanları çalıştırmamamız gerekiyor. Bu anlamda tüm işverenler ve kurumlar buna dikkat etmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrası Konya’da en çok prim ödeyen; Konya Şeker, Eti Alüminyum, Adese, Türk Telekom, Başkent Üniversitesi Hastanesi, Arık Bey Tekstil Enerji ve Sınai Yatırımlar, MEDAŞ, Alcen Enerji Dağıtım, PAKPEN, Aydınlar Yedek Parça 10 şirket yetkililerine plaket takdim edildi.

SGK Haftası nedeniyle yapılan futbol turnuvası şampiyonu Sağlık Destek Takımına ve masa tenisi şampiyonu Metin Doğan’a kupaları hediye edildi. 6. 7. ve 8. sınıflara yönelik yapılan ‘Sigortalı Çalışmanın Önemi’ konulu resim ve kompozisyon yarışmasında resim dalında birinci olan Karatay Yaşar Doğan İlköğretim Okulu’ndan Ayşegül Kazancı’ya ve kompozisyon dalında birinci olan Akşehir Yıldırım İlköğretim Okulu öğrencisi Şeydanur Gülçen’e altınları hediye edildi. Son olarak SGK’da en çok çalışan Ferdane Özçetin’e de başarılarından dolayı plaket takdim edildi. Program sonrası Sanatçı Özenir Asmacık’ın verdiği konserle son buldu.

MUSTAFA AKÇA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri