Kaygısız: Okul Kursları İle Öğrenciler Yeni Haftaya Dinlenmeden Başlayacak

Aktif Eğitimciler Sendikası Bursa Şube Başkanı İbrahim Kaygısız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda başlatılan kurslarla öğrencilerin yeni haftaya dinlenmeden ve hazırlıksız başlayacağını belirtti. Aktif Eğitimciler Sendikası...

Aktif Eğitimciler Sendikası Bursa Şube Başkanı İbrahim Kaygısız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda başlatılan kurslarla öğrencilerin yeni haftaya dinlenmeden ve hazırlıksız başlayacağını belirtti.

Aktif Eğitimciler Sendikası Bursa Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında eğitim sisteminin kan kaybettiği ifade edildi. "On iki yıllık zaman diliminde aşure çorbasına dönen eğitim sistemimiz, her geçen gün yapılan plansız ve hesapsız değişikliklerle kan kaybediyor." denilen basın açıklamasında, "12 yılda 5 bakan eskiten, 10’un üzerinde temel değişiklikle öğrencilerin çalışma sistemini alt üst eden, veliler ve kamuoyunun takip etmekte zorlandığı eğitim sistemimiz yamalı bohça olmaktan da çıktı." eleştirisinde bulunuldu.

Eğitim sisteminde yapılan son değişikliğin dershanelere alternatif olarak hazırlanan ücretsiz okul dershaneleri olduğunu bildiren Aktif Eğitimciler Sendikası Bursa Şube Başkanı İbrahim Kaygısız, "Bu iyi planlanmamış, dershaneleri tamamen bitirme amaçlı, göz boyamaya yönelik bir çalışmadır. Milli Eğitim yetkililerinin büyük bir iştahla kamuoyuna sunduğu ücretsiz dershane cambazlığı uygulama aşamasında bütün tarafları hüsrana uğratmıştır." dedi.

'HANİ ÖĞRENCİLER YARIŞ ATINA DEĞİLDİ?'

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershanelerin öğrencileri yarış atına çevirdiğini iddia ettiğini hatırlatan Kaygısız, "MEB, hafta içi ders sonrası ve hafta sonu okullarda ücretsiz kurslar düzenliyor. Okullarda düzenlenmeye çalışılan kurs sistemi özel dershanelerin kopyası. Okul dershaneleri, kursları gece 22.00’ye kadar açık olabilecek. Sınıflar dershanelerde olduğu gibi 20 kişiyi geçemeyecek, sınıflar oluşturulurken öğrenciler seviyelerine göre sıralanacak ve derslerine giren öğretmenleri seçebilecek. Kurslara katılan öğrenciler belli bir saatin üzerinde devamsızlık yapmaları halinde kursla ilişikleri kesilecek. Bu kurslarda her ay bir deneme sınavı yapılırken, başka okullardan öğretmenler kurslarda görevlendirilebilecek." şeklinde bilgi verdi.

'PARALEL DERSHANELER ÖĞRETMENLERDEN İLGİ GÖRMEDİ'

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendi bünyesinde paralel bir dershane oluşturduğunu iddia eden Kaygısız, şunları söyledi: "Bu dershanelerin tek ilgi çekici tarafı ücretsiz olması. Kursların diğer yönleri ise eksikliklerle dolu. Aslında dershanelere alternatif olarak düzenlenen kurslar uygulamanın ilk aşamasında birçok problemi bünyesinde barındırıyor. MEB, ilgili yönetmelikte kısa zaman içerisinde düzenlemeye gitmediği takdirde, kurslarda görevlendireceği yönetici ve öğretmeni bulmakta güçlük çekecek."

Okul kurslarının öğretmenlerce ilgi görmemesinin bir nedeninin ise ders başına verilen ücretin ek ders ücretinden azlığı olduğunu kaydeden İbrahim Kaygısız, kurslar süresince okulun temizliği ve bakımı, fotokopi giderleri ve diğer kırtasiye giderlerinin ise hesaba katılmadığını hatırlattı.

'ÖĞRENCİLER YENİ HAFTAYA DİNLENMEDEN BAŞLAYACAK'

Sistemle okulların hafta sonları da öğretmen ve öğrenciler için devam edeceğini bildiren Kaygısız, "Öğrenciler gelecek haftaya dinlenmeden ve hazırlıksız başlayacak ve gençler aileleriyle vakit geçiremeyecek. Hayattan uzaklaşıp sosyalleşemeyecek. Kursların 22.00’ye kadar açık olması ise ayrı bir sorun." ifadesine yer verdi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Bursa Şube Başkanı İbrahim Kaygısız, maksadı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olan uygulamaya öğretmenlerin de ilgi göstermediklerini belirtti. İbrahim Kaygısız, sözlerini şöyle noktaladı: "Öğrencileri yarış atına çevirmeyeceğiz' sloganıyla yola çıkan kâh sağa kâh sola toslayarak son icraatını devlet tekelinde dershanecilik icadıyla gerçekleştiren Milli Eğitim’in akil yöneticilerinin Milli Eğitim camiasından yükselen seslere kulak vermesini temenni ediyoruz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri