Kaygılanmayın

Öğrencilerin son sınav günü, kendilerini normal bir gün yaşıyormuş gibi hissetmelerini ve kaygı duyulacak bir durumun olmadığını belirten Uzmanlar, “Sınav sonrasında moralinizi bozmadan yeni döneme hızla hazırlanın” dedi

TEOG sınavının ilk oturumu sona erdi.  8. sınıf öğrencilerinin heyecanı sürüyor. TEOG ilk dönem sınavı, bu yıl 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak. TEOG sınavlarının gerçekleşeceği gün 6 ve 7. sınıf öğrencileri için okul tatil olacak. Ortak sınavların ilki Türkçe alanında oldu. Sınav, saat 09:00'da başladı. Yazılı formatında yapılan sınavda her bölümden 20 soru soruldu ve öğrencilere 40 dakika verildi. Saat 10:10'da başlayan ikinci sınav Matematik,  11.20'de başlayan son sınav ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında oldu. Sınav heyecanı bugün 3 farklı alan sınavı ile sona erecek.  Öğrenciler, saat 09:00'da Fen Bilgisi, Saat 10:10'da İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 11:20'de Yabancı Dil alanında sınava girerek, ilk dönem sınavını tamamlamış olacak.

İŞLENMEMİŞ KONULARDAN SORU SORULMAYACAK

TEOG sınavı ile birlikte öğrencilere tavsiyelerde bulunan Gençlik Eğitim Kurumları Rehberlik Danışmanı Mevlüt Uğur, devletin işlenmemiş konular dışında sorulacak olası  sorulara karşı, tedbirli olduğunu belirtti. Öğrencilerin heyecanlı olmamaları gerektiğini dile getiren Uğur, “Eylül ayından itibaren ders müfredatına göre işlenen konulardan sorular çıkacak. İlk dönem sınavının konuları geniş bir alanı kapsamıyor. Öğrencilerin sınavda başarılı olma ihtimalleri daha yüksek. Normal şartlarda sınav gününden bir gün önce ders çalışılmamasını öneriyoruz. Fakat öğrenciler kendilerini nasıl rahat hissedeceklerse öyle davransınlar” dedi.

SINAV YAZILI FORMATINDA YAPILIYOR

Öğrencilerin gün içerisinde 3 sınava girerek, ilk dönem sınav maratonunu kapatacağını söyleyen Uğur, sınavın adının stres olduğunu ifade etti. “Her sınava bir ders saati kadar zaman verilecek” diyen Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her alandan 20 soru sorulacak. Bir ders saati yani 40 dakika içinde öğrenciler, soruları cevaplama imkanı bulacak. Her soruya yaklaşık 2 dakikalık bir zaman kalıyor. Öğrencilerin zaman kaybetme gibi bir durumu yok. Öğrencilere, stres yapmasınlar diye böyle bir hak tanında. Konulara hakim olan sınavdan iyi bir puan alır.”

VELİLER ÇOCUKLARIN MOTİVASYONUNU ARTIRSIN

Sınava girecek öğrencilerin stres yapmaması konusunda velilere de büyük görevler düştüğünü vurgulayan Uğur, “Çocuklarınızı motivasyonunu artırın” diye konuştu. Uğur, daha sonra şunları kaydetti: “Veliler, sınav için çocukları ile deyim yerindeyse sözlü nikah kıymalı. Öğrencilere iyi günde kötü günde yanlarında olduklarını hissetirmeli. Öğrencilerin sınava normal bir günde okula gidiyormuş gibi gitmelerini sağlasınlar. Sınava girecek öğrenciye olumsuz etiketlemeler yapmasınlar. Esnek davranıp, duygusal anlamda katı yaklaşım içinde bulunmasınlar.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri