Kaybolan Silifke Tuvale Yansıtıldı

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde düzenlenen Çevre Festivali kapsamında resim sergisi açan ressam Bahattin Erim’in 'Kaybolan Silifke' isimli sergisi büyük beğeni topladı.

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde düzenlenen Çevre Festivali kapsamında resim sergisi açan ressam Bahattin Erim’in 'Kaybolan Silifke' isimli sergisi büyük beğeni topladı.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ve Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş tarafından açılışı yapılan sergide 50'den fazla resim sergilendi. Silifke sevgisini resimlerinde anlatmaya çalışan Erim, özellikle de sergisine ismini verdiği 'Kaybolan Silifke' çalışmasından 100’ün üzerinde isteyen olduğunu ve her seferinde severek çizdiğini söyledi.

Sergiyi gezen Kaymakam Damatlar, “Silifke’nin tarihi geçmişini, kültürel güzelliğini, kaybolan dokusunu resimlerle bizlere anlattığı ve gösterdiği için Sayın Erim’e minnettarız. Gelecek sanatçılara büyük bir ışık oluyor. Sanatçı Bahattin Erim’in izinden giden ressamların eserleri, Erim’in eserleri gibi yarınlara taşınacaktır. Bu nedenle önderlik sıfatından ve Silifke sevgisinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Beldede açtığı sergi için ressam Erim’e teşekkür eden Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, “Birbirinden değerli resimleri izlemek ayrı bir güzellik, kompozisyonları hayal etmek ayrı bir güzellik. Sanatını bizlerle paylaştığı için saygıdeğer büyüğümüz Bahattin Erim’e teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“Sanata değer vermek medeniyetin ve sevginin kendisidir” diyen 80 yaşındaki Silifkeli ressam Bahattin Erim, 22 yıldır çalışmalarına öğrencileriyle birlikte Silifke Belediyesi Kültürevi'nde devam ettiğini kaydetti. Belediye binası altında sanatseverlerin beğenisine sunulan 'Kaybolan Silifke' adlı resim sergisinin bir hafta açık kalacağı öğrenildi.

SİLİFKE’DE RESİM SANATINDA ÖNCÜ OLDU

Sanatçının, halen Silifke Belediyesi Kültürevi sanatçısı olarak yöresel, belgesel ve realist çalışmaları devam ediyor. Ünü yurt dışına da çıkan sanatçının özel koleksiyonlarda çok sayıda eserleri bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nde kaydı bulunan sanatçı, devlet sergilerine davet ediliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri