Kaybedeni olmayan yarışma

İRFAN-DER tarafından düzenlenen 'Ufka Yolculuk' yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Programda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Gökmen, “Kaybedeni olmayan çok geniş kapsamlı bir yarışma düzenledik” dedi.

İrfan Eğitim Yardımlaşma ve Dostluk Derneği (İRFAN-DER) tarafından hazırlanan, İl Müftülüğü, Selçuklu Belediyesi ve Enver Eğitim Kurumları’nın desteğiyle hazırlanan Türkiye'nin en büyük kitap okuma etkinliği ve sivil bilgi yarışması olan ‘Ufka Yolculuk’ yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Hacıveyis Camii önünde gerçekleştirilen ödül törenine İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İRFAN-DER yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program akşam namazından sonra cami içerisinde Kuran-ı Kerim dinletisi ve ilahilerle başladı. Ardından İRFAN-DER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Gökmen kısa bir konuşma yaptı. Gökmen yaptığı konuşmada “Kaybedeni olmayan çok geniş kapsamlı bir yarışma düzenledik. Bu yarışma da bize desteğini esirgemeyen Konya İl Müftülüğü'ne, Selçuklu ve Karatay Belediyesi’ne ve çalışanlarına, Selçuk Üniversitesi ve Karatay Üniversitesi Rektörlüğü'ne ve buraya gelen tüm Konyalı vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim” dedi. Ardından Hafız Ahmet Çalışır, Ali Kalaycı, Hüseyin Mülayim Öztuğ ve Metin Ali Türkoğlu tarafından şiir ilahi ve kasideler söylendi. İlahi ve kaside dinletisinden sonra İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar programa gelenlere sohbet verdi.

PEYGAMBER EFENDİMİZ TANIMALIYIZ

 Peygamberlerimizin hadisleri unutturulmaya çalışıldığını söyleyen Akpınar, Peygamberimizi tanınmamasının çok büyük bir günah olacağını söyledi. Prof. Dr. Ali Akpınar'ın sohbetinin ardından yatsı namazı kılındı. Namaz kılındıktan sonra cami avlusunda kurulan platformda ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreninde Mahmut Esad Çoşan Hoca Efendinin sohbetlerinden kesitler sunuldu. Sohbet bittikten sonra ise ödüllere geçildi. İlk ödülleri yarışmanın “Hayat'a renk katanlar” kategorisinde Abdurrahman Gürhan, Meryem Akkaya ve Sıdıka Eker aldı. Ödüllerini ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Mehmet Emin Botsalı verdi. Ardından yarışmanın en genç ve en yaşlı üyesi hediyesini almak için kürsüye geldi. Yarışmanın en yaşlı üyesi olan 84 yaşındaki Dudu Kaplan izleyiciler tarafından alkışla karşılanırken, yarışmanın en genç üyesi ise Zeynep Eriş oldu. İki yarışmacı ödüllerini alırken yan yana geldiklerinde renkli görüntüler ortaya çıktı. Ödüllerini ise Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk verdi. Daha sonra ilçelerden dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödüller A, B ve C kategorisi olmak üzere 3 ayrı dalda verildi. A kategorisinde 14 yaş altı yarışmacılar, B kategorisinde 14-18 yaş C kategorisinde ise 18 ve üzeri yarışmacılar yer aldı. Yarışmaya Türkiye genelinde 360 bin kişi katıldı.

İBRAHİM SÖNMEZ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri