Kayapa Sanayi Bölgesi, Islah Osb Oldu

Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden Bursa'da Kayapa Sanayi Bölgesi’nin ‘Islah OSB’ statüsüne alınması nedeniyle bayrak töreni düzenlendi.     Törende; Vali Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) Meclis...

Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden Bursa'da Kayapa Sanayi Bölgesi’nin ‘Islah OSB’ statüsüne alınması nedeniyle bayrak töreni düzenlendi.

    Törende; Vali Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kayapa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (KSİAD) Başkanı Yalçın Toy ve sanayiciler de yer aldı. Bursa’yı daha fazla güçlendirmenin peşinde olduklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Kalkınmanın lokomotifi sanayidir. Sanayi olmadan bunların hiçbiri olmaz. 1.5 kilo uçak parçasının parası, 50 TIR fındık yapıyor. Dengeyi sağlamak gerekiyor. Geçmişten, yaşananlardan, çöken ülkelerden, şehirlerden ibret almamız gerekiyor. Tabiri caizse herkesin röntgenini çekiyoruz. Çevre ve insan sağlığına saygılı üretim konusunda kararlıyız. Sanayiciler üzerine düşeni yapacak. Ekstra yatırımlarla inşallah kısa süre sonra üretimde arzu edilen noktaya geleceğiz." dedi.

    Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise Bursa’nın sanayici kimliğinin ortadan kaldırılamayacağını savundu. 2023’te dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına girmeyi, 523 milyar dolar ihracat yapmayı hedefleyen Türkiye’nin üretimden vazgeçmesinin mümkün olmadığını kaydeden Karaloğlu, "Hem üreteceğiz hem de üretirken çevreye, insan sağlığına duyarlı hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

    Çevre ve insan sağlığına duyarlılık konusunda ‘0’ toleransla hareket ettiklerini vurgulayan Karaloğlu, "Biz sanayicinin yanında yer alacağız fakat sanayici de çevre ve insan sağlığına duyarlı hareket edecek." diye konuştu.

    BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da, zenginliğin kaynağının sanayi olduğunu vurgulayarak Türkiye’yi dünya devi yapmanın yolunun sanayicilerin sorunlarının çözülmesinden geçtiğini söyledi. Sanayi olmadan toplumsal kalkınmanın arzu edilen seviyelere çekilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Topuk, "O sorunlardan biri de ıslah OSB konusudur. Kayapa bölgemiz ıslah OSB statüsünü kazanarak OSB olma yolunda en büyük engeli aşmıştır. Sırada Akçalar ve Yenice var. İnşallah diğer bölgelerimiz de en kısa zamanda ıslah OSB statüsünü kazanırlar." şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından Kayapa’nın ıslah OSB statüsüne alınmasına ilişkin bayrak, protokol üyeleri tarafından göndere çekildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri