Kayalar Camii dışında merkezde mahya yok

Ramazan aylarında tarihin derinlerinden gelen bir gelenek olarak yaşatılan mahya geleneğine Konya’daki camilerde rastlanmıyor.
 İki minareli camilerde minarelerin arasına gerilen elektrikli teller üzerine ışıkla yazılan yazı olan mahya, Konya’da toplamda 13 camide yer alırken, bunlardan sadece bir tanesi merkezde yer alıyor. Bosna Hersek Mahallesi’nde bulunan Kayalar Camii’nin dışında Konya il merkezinde mahya asılmayacak. İl Müftülüğü’nün resmi web sitesinde yer alan bilgiye göre mahyalar Akşehir, Beyşehir, Bozkır ve Ereğli ilçelerinde asılacak. Mahya asılacak olan camilerin isimleri ise şöyle: “Akşehir Meydan Camii, İmaret Camii, Ulu Camii, Ortaköy Merkez Camii; Beyşehir Merkez Çarşı Camii, Sanayi Camii, Esentepe Camii, Eşrefoğlu Camii; Bozkır İmam Hatip Tatbikat Cami; Ereğli Ulu Camii, Şeyhşihabuddin Camii, Atakent Camii.
Uzun yıllardan bu yana her Ramazan ayı öncesinde tartışma konusu olan ve merakla asılıp asılmayacağı beklenen mahyaların bu yıl da asılmamış olması beklentilerin karşılanamamasına neden oldu. İlçelerdeki camilerde dahi üçer beşer tane mahya varken, Ramazan atmosferinin en iyi şekilde yaşandığı Konya’da merkez camilerde mahyanın olmaması yadırgandı. Vatandaş, merkez camilere neden mahya asılmadığını soruyor.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri