Kayak Merkezi'nde geri sayım başladı

Konya’nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent Aladağ Kayak Merkezi Projesi’nde son düzlüğe girildi.

Konya’nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent Aladağ Kayak Merkezi Projesi’nde son düzlüğe girildi. Derbent, kayak merkezi ile birlikte sadece Konya’da değil, yurt içi ve dışı turizmin de de yerini alacak.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ‘Benim için 15 yıllık hayalimdi. Bu hayalime önceleri kimse inanmıyordu. Ama öyle bir noktaya geldik ki, artık herkes bunun hayal değil, gerçek olduğunu gördü. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ve bize bu süreçte destek veren siyasilerimize teşekkür ediyorum’ dedi. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Kayak Merkezi alanını gazetecilere bir kez daha gezdirdi. Alan hakkında bilgi veren Acar,  Konya’da kış sporlarına en uygun merkezin Aladağ olduğunun ortaya çıktığını belirterek, “Bu konudaki sloganımız; ‘Bursa’nın Uludağ’ı varsa, Konya’nın da Aladağ’ı vardır’ diye. Gerek Konya’ya yakınlığı, gerekse bu konudaki diğer avantajları ile bu yalnızca Derbent’in değil, aynı zamanda Konya’nın çok büyük bir zenginliğidir. Hatta İç Anadolu’nun merkezi olacak diye umut ediyoruz. Önümüzdeki zamanda Derbent, Konya ve Anadolu için kazanç sağlayacak. O anlamda da bu Derbent’te milli bir olay haline geldi, sivil toplum kuruluşlarıyla, tek vücut, tek ses, tek yürek birleştirici unsurlardan birisi de bu.” diye konuştu.

KAYAK MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya’da kayak merkezi için 3 yerin uygunluğu konusunda araştırma yapıldığını ve bu araştırmalar sonucunda, Aladağ’ın en uygun alan olarak tespit edildiğini söyledi. Acar, “Biz şu anda bunun resmi organlarımızca, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzce fizibilite raporunun uygun olarak elimize geçmesini bekliyorduk. Allah’a şükür şu anda rapor sonucu geldi. İkinci bir etapta tekrar yine gelecekler. Konya’daki kış sporları için en uygun dağ Aladağ. Bu ortaya çıkmış oldu.” dedi. Kayak alanı için profesyonel kişilerin görüş ve teknik raporlarının alındığını da belirten Acar, kar kalitesinin de bu bölgede dünyanın sayılı kayak merkezlerinde olduğunun altını çizdi.

KAYAK MERKEZİNDE 3 PİST YER ALACAK

2 bin 385 metrelik rakımıyla Konya’nın en yüksek dağlarından birisi olan Aladağ’ın bu zenginliğini bin 500 metre eteklerinde kayak yaparak da ortaya koymak istediklerini belirten Acar, “Tabi Aladağ’ın yüksek olmasının yanı sıra çok farklı eğimleri var, kar kalitesi ile Konya’ya yakınlığı ile kış sporları için ideal bir ortam oluşturmakta. Bu, Derbent kadar Konya, hatta İç Anadolu için de önemli bir proje olacak. ‘Bu güzelliği, sadece buradaki 4 insanın paylaşması haksızlık olur’ diye düşündük ve  ‘tüm insanlar paylaşmalı’ dedik. Sonuç itibariyle bu projeden bu güzellik ve zenginliklerden hepimiz istifade edeceğiz inşallah. Şu anda bu sevinci hep birlikte yaşıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızla, Derbent’in diğer unsurlarıyla, tek bilek, tek yürek ve tek ses olarak bir araya geldik. İnşallah önümüzdeki zamanda yapılacak tesislerle hem bölgemiz kalkınacak, hem renklenecek, güzelleşecek. Bu sloganı tekrar ediyoruz; Bursa’nın Uladağ’ı varsa Konya’nın da Aladağ’ı var. İnşallah Aladağ, Anadolu’ya, Konya’mıza ve bölgemize ciddi anlamda renk katacak. Hemşehrimiz Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Bey’e de özellikle teşekkür ediyorum, kendilerini ziyaret ettikten kısa bir süre sonra buraya heyet gönderdi. Konya için burası çok önemli mega bir proje olacak” diye konuştu.

Acar, bu projenin artık son noktasına gelindiğini hatırlatarak, hayata geçirildiğinde sadece Derbent’in değil, Konya ve Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Üniversite şehri olan Konya’mız, bu merkezde önemli yer alıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tahir Akyürek beye de sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Kendileri bu proje de sürekli görüş alış-verişinde olduğumuz, büyük katkılar sağlayan birisidir.’ Dedi.

KAYAK FEDERASYONU PROJEYE DESTEK VERDİ

Kayak Federasyonu Konya İl Temsilcisi Zarif Yıldırım ise, Konya'da kayak sporuyla ilgilenen çok sayıda insanın olduğunu, bunların sık sık Kayseri, Uludağ ve Davraz gibi kayak merkezlerinden istifade ettiğini, kendilerinin de zaman zaman bu tesislere Konyalı çocukları götürerek kayak sporu yaptırdıklarını aktardı. Yıldırım, Selçuk Üniversitesi yetkililerinin kendisine Konya'ya bir kayak merkezi kurulması halinde uygulama oteli açabileceklerini söylediğini, Konya'da yaşayan kayak severlerin artık bu projenin bir an önce hayata geçirilmesini beklediğini kaydetti.

HAKAN MARKUPCU merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri