Kayabaşı, başkanlığa adaylığını açıkladı

Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkan Adayı Yakup Kayabaşı, aday olmaya mecbur kaldıklarını ifade ederek, “Oda, üyelere hizmet değil yük olmuştur. Mevcut yönetime ‘bugüne kadar ne yaptınız?’ diye sorsak cevap alamayız. Çünkü yapılan bir iş yok” dedi

Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkan Adayı Yakup Kayabaşı adaylığını ilan etti. Maruf Türbeönü Lokantası’nda basın toplantısı düzenleyen Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkan Adayı Yakup Kayabaşı, 25 Ocak’ta yapılacak olan seçimde aday olma sebeplerini sıraladı. Aday olmaya mecbur kaldıklarını ifade eden Kayabaşı, “Mesleğimizi yapamaz hale geldik. Oda yönetimi, kuruluş amacının dışına çıkmıştır. Oda, üyelere hizmet değil yük olmuştur. Mevcut yönetime ‘bugüne kadar ne yaptınız?’ diye sorsak cevap alamayız. Çünkü yapılan bir iş yok” diye konuştu.

GELENEKSEL TERZİLİK MESLEĞİNE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

Geleneksel terzilik mesleğinin bitme noktasında olduğunu aktaran Kayabaşı, yeni kuşağın terzilik mesleğini bilmediğinden yakındı. “Meslektaşlarımız pazar bulma konusunda zorluklar yaşıyor” diyen Kayabaşı, “En fazla değişim gösteren bizim meslek olmasına rağmen, bu değişime oda yönetimi ayak uyduramamaktadır. Mevcut yönetim, tüm bu sorunlara kayıtsız kalmaktadır. Sorunlar büyümüş, meslektaşlarımız yalnız bırakılmıştır. Bu sorunları meslektaşlarımızla el ele vererek gidermeliyiz. Türkiye'nin ve dünyanın gelişmelerine ayak uydurmalıyız. Bu noktada üyelerimize de büyük sorumluluklar düşüyor. Geleneksel terzilik mesleğine sahip çıkmamız lazım. Mesleğimize devam ederken de yeniliklere açık olmalı, farklılık yaratmalı ve teknolojiyi takip etmeliyiz. Markalaşma yönünde ilerlemeliyiz. Konya’da markalaşma eksik. Onu tamamlamaya çalışacağız. Mesleğimiz malzeme temininde de sorun yaşıyor. Pazarlama ve üretim bölümü ile birlikte hareket etmeliyiz. Biz, mesleğimizin daha önce olduğu gibi altın çağlarına yeniden gelmesi için çalışmalıyız. Oda üyelerimizin seçimlere katılmasını ve bizi desteklemelerini arzu ediyoruz. Çalışmalarımız ve toplantılarımız meslektaşlarımıza, devletimize ve milletimize hayırlı olur inşallah. Odamıza sahip çıkalım” diyerek sözlerini sonlandırdı.

SAİT ÇELİK

Foto altı:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri