Kaya: Bayramda yüreğimizi yaktılar

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Hasan Kaya parti il binasında yapılan bayramlaşma sonrası ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Hasan Kaya parti il binasında yapılan bayramlaşma sonrası ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma programından sonra İl Başkanı Hasan Kaya tüm Konyalı hemşerilerinin bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında, “Bayramda yaşanan terör olayları ve gelen şehit haberleri sebebiyle yüreğimiz yandı, bayram sevincini yaşayamadık” dedi. Açıklamasında Hasan Kaya “Bayramın birinci günü iki şehit haberiyle üzüldük, ikinci gün iki şehit haberi daha aldık, üçüncü gün ise Gaziantep’te sivil vatandaşlarımızı hedef alan alçakça saldırı sonucu dokuz vatandaşımız hayatını kaybetti, eli kanlı terör örgütü küçük çocukları dahi hedef almaktan çekinmedi. BDP’li milletvekilleri ile teröristlerin kucaklaşmasına şahit olduk. Tüm bunlar yüreğimizi yaktı. Oysa 2002 yılında MHP iktidarı AKP’ye devrettiğinde terör sorunu bitmişti. AKP’nin açılım politikaları terörü bu noktaya getirmiştir. Terör örgütü ile bağlantısı olan, onlara destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak teröre destek verenlerin derhal cezalandırılması gerekir” dedi. Hasan Kaya’nın konuşmasından sonra okunan Kuran-ı Kerim’in ardından şehitlerimiz için dua edildi. Parti binasındaki bayramlaşmadan sonra İl Başkanı Hasan Kaya ve beraberindekiler Konya Ülkü Ocakları’nın düzenlemiş olduğu bayramlaşma programına katıldı.

Öte yandan MHP Selçuklu İlçe Teşkilatı da teşkilat binasında bayramlaştı. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya'ya gelen Bal, partisinin Selçuklu İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Bal, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin önünde sıcak günlerin göründüğünü söyledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, ''PKK'nın Şemdinli'de 22 günden fazla alanı terk etmeden silahlı kuvvetlere karşı mücadele etmesi, çatışmaya girmesi, Arap baharından sonra Türk baharının başlatıldığına işarettir'' dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri