Kavuş: "Borçlandık ama çoğunu ödedik"

Borçlu bir belediye devraldıklarını söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Göreve geldikten sonra yüzde 50 borç da biz yaptık. Yatırım için borçlanma gerekli olabiliyor. Aldığımız borcun yüzde 50’sinden fazlasını da 10 ay içinde ödedik” dedi

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Tantavi Sanat ve Kültür Merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla göreve geldiği günden bu yana 10 aylık hizmet sürecinde yaptıkları hizmet ve faaliyetleri anlattı. Basın toplantısına Kavuş’un yanı sıra; belediye Başkan yardımcıları ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular katıldı. Başkan Kavuş, “Meram’da güzel bir hava oluşturduk” dedi.

VATANDAŞ “ARAMIZDA OLACAK MISIN?” DEDİ

Meram ve Meramlı sevdalısı olduklarını dile getiren Başkan Kavuş’, “31 Mart’tan bu yana 10 ay geçti. 10 ayda güzel işler yaptık. Amacımız, her zaman vatandaşımızla sıcak ilişkiler kurmak ve hizmetlerimizi Meram’ın en ücra noktası dahil her noktaya eşit şekilde götürmekti. Kısa sürede bunu başardık” şeklinde konuştu. Vatandaşların öncelikli taleplerini aldıklarını v anketlerle beklentilerini tespit ettikleri kaydeden Kavuş, “Önem sıralamasına göre bir liste oluşturduk. Seçim döneminde 30-35 bin kişiyi ziyaret ettik. Vatandaşın yüzde 90’ından fazlası bize ‘Seçildikten sonra aramızda olacak mısınız?’ dedi. Seçimi kazandıktan sonra hemen ‘Bizim Meram Masasını’ kurduk. Bu sayede belediyedeki vatandaş yoğunluğunu azalttık. Vatandaşımızın sorunlarına hep kulak verdik. Muhtarlarımızla ilişkilerimizi en üst düzeye çıkardık. Bir mahalleyi en iyi muhtarlar bilir. Muhtarlarımızın gücünden her fırsatta yararlanıyoruz. Muhtarlar, belediyelerden bağımsız değildir” dedi.

KIZGINLAR ORDUSU OLUŞTURMAK İSTEMİYORUZ

Başkan Kavuş, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kapımız vatandaşımıza daima açık olacak’ demiştik. Bunu ilk başlarda çekinerek söylemiştim. Ama çok şükür 9 buçuk-10 ay boyunca belediyeye gelip de ben belediyede olduğum süre zarfında benle görüşmeden giden bir kişi olmamıştır. Gelen vatandaşımızın yüzde 80’inin sorunlarını çözemeyiz. Çünkü olmayacak işlerin bile istendiği şeyler olabiliyor. Aslolan, vatandaşın ne olursa olsun dinlenmesidir. Dışarıda kızgınlar ordusu oluşturmak istemiyoruz. Belediyeden bir vatandaşımızın bile kızgın çıkmasını istemiyoruz. Gerçekten çözeceğimiz bir konu da varsa vatandaşımızın mağduriyetini gideriyoruz.”

LÜKSE PARA HARCAMADIK, HARCAMAYIZ

Paranın çok kıymetli olduğu dönemlerden geçildiğinin altını çizen Kavuş, “Parayı nereyi harcamak gerektiği konusunda planlama yapıyoruz. Çünkü 2 yıldır ülke olarak sıkıntılı bir ekonomik süreç geçiriyoruz. Veri topluyoruz, sonucuna göre yatırım yapıyoruz. 10 aylık yönetim sürecimiz içinde belediyemize yeni kaynaklar ve arsalar üretmek için çabaladık. Meram, arsa fakiri bir ilçe. Arsa stoğumuzu, değer olarak artırdık. Fantezi ve lüks işe tek kuruş harcamadık. Vatandaşta karşılığı olacak işleri yapıyoruz” şeklinde konuştu.

BORÇLU BİR BELEDIYE DEVRALDIK

“İstisnalar hariç, borçlu belediye yoktur” diyen Başkan Kavuş, daha sonra şunları kaydetti: “İnşaat sektörünün el freni çektiği bir dönemi yaşıyoruz. Alım, satım sıkıntılı. Yatırım yapmak için borçlanmak gerekebiliyor. Borçlu bir belediye devraldık. Doğru. Yüzde 50’si kadar da göreve geldikten sonra ben borç ilave ettim. Arsa satamıyorsanız, borçlanırsınız. Borç alırken de ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Aldığımız borcun yüzde 50’sinden fazlasını da ödemiş durumdayız.”

ŞÜKRAN MAHALLESİ YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Meram’da şuan için tam anlamıyla çalışılan inşaat sayısının 10’u geçmeyeceğini ifade eden Kavuş, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: “Kooperatifler aracılığıyla inşa ettiğimiz 448 konut ve 66 işyeri projemiz var. 2020 yılının sonuna doğru hak sahiplerine teslim edilecek. Çalışma yürüten inşaat firmalarından bu bilgiyi aldık. Konevi Kültür Merkezinin akıbeti de merak ediliyor. Buranın yüzde 50’si özel firmaya aitti, yüzde 50’si de bizde. Yüzde 50’lik hisse bir market sahibine aitti. Kendisi konkordatoya başvurmuştu. Süreç bu yüzden tıkanmıştı. Dün itibariyle 3. şahıs firmadan hisseyi Konya Büyükşehir Belediyemiz aldı. Binanın yıkımına karar verildi. Bölge ihtiyacını çözecek bir merkez yapacağız. Başka bir konu da Şükran Mahallesi. Burası yılan hikayesine dönmüş bir mevzu. Yıkımlar yapıldı, daha sonra Anıtlar Kurulu devreye girdi. Raporlar yazıldı. Yatırımcı bulmak, kendimizin yatırım yapması mümkün olmadı. 6-7 aydır bu iş için mutfakta çalışıyoruz. Mesafe aldık, çözüme kavuşturacağız.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri