Kavgayı bırak, içeriğe bak!

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kuşdemir: İktidar ve muhalefet kavga edeceğine anayasa değişikliğinin içeriğini tartışsın

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kuşdemir 12 Eylül referandumunda milletin anayasasına başlangıç olması açısından evet diyeceklerini ancak iktidar ve muhalefet liderlerinin değişikliği anlatmak yerine kavga etmelerini doğru bulmadıklarını söyledi.

Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Kuşdemir, “12 Eylül 2010 da yapılacak olan referanduma, Anayasada yapılan değişikliklerin yetersiz olmasına rağmen, geçmişe göre daha ileri bir düzeyde olması nedeni ile ‘evet’ diyeceğiz. Ancak bu evet, söz konusu iyileştirme içindir. Bu evet milletin anayasasına başlangıç olması için evettir. Yetersiz ama şimdilik evet diyoruz” dedi.
13 Eylül’den itibaren ise topyekun bir anayasa değişikliği için çalışmalara başlayacaklarını da dile getiren Kuşdemir, referandumu siyasi olarak değerlendirmenin yanlış olduğunu hangi parti olursa olsun Türkiye’nin kalkınması adına, özgürlük adına, demokrasi adına atılacak bütün adımlara katkı sağlanması gerektiğini söyledi.  Bu referandumun 12 Eylül darbe anayasasının ve anti demokratik unsurların törpülenmesinde önemli bir dönüm noktası niteliğinde olduğunu da belirten Kuşdemir, “Gönül isterdi ki bütün sivil toplum kuruluşlarının Bütün siyasi partilerin katılımı ile uzlaşma sağlanarak, ülkemizin sırtında bir kambur gibi taşıdığı 12 Eylül darbe anayasası tamamen değişsin. Gönül isterdi ki günümüz Türkiye’sine yakışan tümüyle değişmiş yepyeni bir anayasayı oylayalım Ama ne yazık ki bütün çabalarımıza rağmen bu mümkün olmamıştır” diye konuştu.
İktidar ve muhalefet liderlerinin sürekli olarak kavga etmelerini de eleştiren Kuşdemir, “İktidar ve muhalefet partileri halkımıza anayasanın değişen maddelerini anlatmamışlar adeta horoz dövüşü yapmaktadırlar. Birbirleri ile kavga etmek yerine çıkıp halka değişikliğe neden evet veya neden hayır dediklerini açıksalar halkımız daha bilinçli olacak. Ancak liderler ne yazık ki birbirleri ile kavga ederek halkın beklentilerini boşa çıkarmaktadırlar” diyerek liderlerin tavırlarını eleştirdi.
Konuşmasının sonunda maksatlarının bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğunu da belirten Kuşdemir, “Mevcut anayasa paketi, ileri bir reform niteliği taşımasa da demokratikleşme yolunda olumlu adımlar içermektedir. Biz yapılan doğru işleri destekleriz, yanlışların karşısına dikiliriz. Referandum hükümete güven oylaması değildir.12 Eylül 2010 da hükümete güvenoyu vermeyeceğiz. Anayasa paketine evet oyu vereceğiz. Bu referandum siyasi bir kamplaşma vesilesi yapılmamalıdır. Saadet Partisi olarak yol gösterici, sorumlu ve
yapıcı muhalefet anlayışımız gereği hükümetin hazırlamış olduğu anayasa değişiklik paketine evet diyoruz.12 Eylül darbesinin baskıcı anayasasını toptan değiştirmeye bir adım olsun diye ‘yetmez ama evet diyor vatandaşlarımızı da evet demeye davet ediyoruz” dedi.
ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri