Kavga bırakılmalı, işsizlik tartışılmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Konya Milletvekili Atilla Kart, İl Başkanı Cumhur Koyuncu ve Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın, düzenledikleri basın toplantısı ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Konya Milletvekili Atilla Kart, İl Başkanı Cumhur Koyuncu ve Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın, düzenledikleri basın toplantısı ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun programı hakkında bilgi verdi. CHP İl Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Umut Oran, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün (12 Mayıs Perşembe günü) Konya’ya gelerek saat 12.00’de Hükümet Meydanı’nda yapılacak mitingde halka hitap edeceğini, daha sonra da ‘Tarım ve Hayvancılık Raporu’nu kamuoyuna açıklayacağını dile getirdi. Tarım denilince akla Konya’nın geldiğini hatırlatan Umut Oran, “Maalesef Türkiye’nin işsizlik başta olmak üzere bunca sorunu varken Sayın Başbakan’ın meydanlarda kullandığı üslup son derece yakışıksızdır. Sayın Başbakan’ın gerçekleri gizlemek için sürekli çamur atması üzücüdür. Eğer Sayın Başbakan, gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorsa Genel Başkanımızın canlı yayında tartışma davetini kabul etsin. Başbakan yalancı pehlivan gibi meydanlarda cirit atmak yerine, er meydanına çıkıp sorunları tartışsın” dedi. Başbakan’ın panik içerisinde olduğunu öne süren Umut Oran, ülkenin ağır ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldığını, cari açığın arttığını, ithalatta patlama yaşandığını dile getirdi. Oran, “Cari açık 80 yıl boyunca toplam 50 milyar dolar iken 2011 yılının ilk çeyreğinde 22 milyar dolara ulaştı. Cari açık demek ithalat demek, borçlanmak demektir” diye konuştu. Daha centilmen bir siyaset ortamı arzu ettiklerini ve projelerin, programların kamuoyuna anlatılması gerektiğini vurgulayan Oran, sivil toplum kuruluşlarına iktidar tarafından baskı uygulandığını öne sürdü.

CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın da, mazotun litresinin 1 litre olmasını, tarımsal sulama borçlarının yapılandırılmasını istediklerini ifade etti.

Vefat eden gazeteci Şenol Demirbaş’a rahmet dileyerek sözlerine başlayan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise, Başbakan’ın polemik üzerinden siyaset yapma halini dikkatle seyrettiklerini belirtti. Kart, “Biz Başbakan’ın tuzağına düşmeyeceğiz” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Tahir Şahin, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı ve Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut’u ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Umut Oran, Konya sorunlarının ortaya çıkartılması ve çözüm önerilerinin ortaya konulması için Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ettiklerini belirterek, “Konya önemli bir şehir, bu şehrin sorunlarını yerinde tespit edip Genel Başkanımız Kemal Kılınçdaroğlu’na iletip çalışmalarımızın arasına alıyoruz. Bu anlamda Konya Sanayi Odası ile de sanayicinin sorunlarını masaya yatırıp, çözüm önerilerini hatırlayacağız” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri