Kavaf’dan, Hafize Bingül’e destek

Malezya’da düzenlenen Dünya Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’nda, 70 kiloluk kaldırışıyla altın madalya kazanan Hafize Bingül, Devlet Bakanı Aliye Kavaf tarafından plaket ve altınla ödüllendirildi.
Milli Halterci Bingül’ün şampiyonluğuyla ilgili basında yer alan haberlerin ardından harekete geçen Devlet Bakanı Aliye Kavaf, başarısından dolayı teşekkür plaketi göndererek, Bingül’ü onurlandırdı.
Bakan Kavaf adına Konyalı sporcu Hafize Bingül’ü evinde ziyaret eden Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürü İzzet Güneş, başarılarından dolayı sporcuyu tebrik etti. Çeyrek altın ve teşekkür plaketini Bakan Kavaf adına Bingül’e veren Güneş, yaptığı açıklamada, Hafize’nin 287 sporcu arasından dünya şampiyonu olmasının tüm Türkiye’yi onurlandırdığını ve bu başarısının tüm engellilere örnek olduğunu belirtti.
BİNGÜL DİĞER ENGELLİLER İÇİN MODEL OLDU
Hafize’nin görünürde engelli olmadığını, ancak engelli statüsünde yarıştığını ifade eden Güneş, şunları kaydetti: “Biz onu engelli olarak görmüyoruz. Gayet güzel, neşeli, ruhu güzel kendi güzel bir kızımız. Bu şampiyonada ödül alması nedeniyle Devlet Bakanı Aliye Kavaf’ın direktifiyle ziyaret etmemiz ve ödüllendirmemiz istendi. Bakan Kavaf, Hafize’yi özellikle başarılarından dolayı tebrik ediyor. Bu başarısı diğer engelli çocuklara da örnek ve model olur. Çünkü diğer engelliler Hafize gibi davranmıyor, morali bozuk bir şekilde evden çıkmıyor. Buna karşılık Hafize engelli bir çocuğun da dünya şampiyonu olabileceğini dünyaya göstermiş oldu. Bu anlamda Hafize bir model oldu.”
MİLLİ HALTERCİ, BAKAN KAVAF’TAN BABASI İÇİN İŞ İSTEDİ
Desteklerinden dolayı Bakan Kavaf ve İzzet Güneş’e teşekkür eden Bingül ise duvarcı ustası olan babasının iş bulduğunda inşaatlarda çalıştığını belirtti. Ancak babasının uzun süredir işsiz olduğunu dile getiren Bingül, “Benim Bakan Kavaf’tan isteğim babama iş bulması. Babama belediye veya başka bir kurumda  herhangi bir iş verirlerse çok sevinirim” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri