Katılım Emeklilik Hayata Geçti, 5 Yılda 500 Bin Katılımcı Hedefleniyor

Katılım Bankacılığı’nın önde gelen oyuncularından Albaraka Türk ve Kuveyt Türk, faizsiz hayat sigortası hizmetini sunan 'Katılım Emeklilik'i hayata geçirdi. Katılım Emeklilik, iki katılım bankasının ortak kurduğu ilk bireysel emeklilik...

Katılım Bankacılığı’nın önde gelen oyuncularından Albaraka Türk ve Kuveyt Türk, faizsiz hayat sigortası hizmetini sunan 'Katılım Emeklilik'i hayata geçirdi. Katılım Emeklilik, iki katılım bankasının ortak kurduğu ilk bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketi oldu. Şirketin ilk 5 yılda 500 bin katılımcıya ulaşması ve emeklilik sektöründe ilk 10’da yer alması hedefleniyor.

Çırağan Sarayı’nda düzenlenen tanıtım toplantısına Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Albaraka Türk Genel Müdürü ve Katılım Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Yahşi, Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, banka çalışanları ve basın mensupları katıldı.

Programda konuşan Ufuk Uyan, banka olarak 25 yılı geride bıraktıklarını söyledi. Geçen süre zarfında çok önemli başarılara imza attıklarını kaydeden Uyan, "Bugün geride bıraktığımız çeyrek asırda başardıklarımızı taçlandıran yeni bir iştirakimiz için, Katılım Emeklilik için burada toplandık. Katılım Emeklilik, bir güç birliğinden doğdu. Türkiye’nin köklü ve öncü iki katılım bankası; Kuveyt Türk ve Albaraka Türk olarak bir araya geldik. Biz, 2 artı 2’nin 4’ten daha fazla ettiğini; sağlam işbirliğinin, yapılan işe bereket getirdiğini bilerek hareket ettik." diye konuştu. Türkiye’de bir ilke imza attıklarını kaydeden Kuveyt Türk Genel Müdürü, "İki katılım bankası; Kuveyt Türk ve Albaraka Türk, birlikte bir sigorta ve emeklilik şirketi; Katılım Emeklilik’i kurduk. Altını özellikle çizmek isterim; Katılım Emeklilik, faaliyetlerini bağımsız olarak sürdüren iki bankanın yüzde 50 yüzde 50, eşit ortaklığında kurulan yeni bir şirket oldu." dedi.

Türkiye ekonomisi açısından en belirgin referans noktası haline gelen 2023 hedeflerinin önemli olduğunu vurgulayan Uyan, "2023 için bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğünün 6 trilyon TL’ye ulaşması, bunun içinde katılım bankacılığının payının en az yüzde 15 olması gerekiyor. Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün büyüklüğünün ise 400-410 milyar TL'yi bulması hedefleniyor." şeklinde konuştu.

Albaraka Türk Genel Müdürü ve Katılım Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Yahşi, gerek Albaraka Türk gerek Kuveyt Türk’ün Türkiye’de katılım bankacılığının öncüsü olarak faaliyet gösterdiklerini söyledi. Yahşi, "Bir sigorta şirketinin özellikle emeklilik alanında faaliyet gösterecek bir sigorta şirketinin gerekliliği üzerinde bir fikir birliğine vardılar. Güçlerini birleştirmek suretiyle de böyle bir şirketin doğmasına ön ayak oldular." dedi.

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek de Katılım Emeklilik’in kuruluş sermayesinden itibaren faizsiz olduğunu ve her türlü faaliyetinde uluslararası İslami finans prensipleri çerçevesinde hareket ettiğini anlattı. Tüm faaliyetlerde bu prensiplere uygunluğu takip eden danışma kurulu olduğunu aktaran Sincek, "Katılım Emeklilik, bu özellikleriyle faizsiz sigortacılık konusunda beklentilere eksiksiz cevap veren ve müşterilerimizin huzurla değerlendirebileceği en güçlü alternatiftir. Katılım Emeklilik olarak faizsiz finans araçlarıyla müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini katılım, paylaşım ve güven anlayışıyla karşılıyoruz. Etik prensipler doğrultusunda, müşterilerimizin hayat sigortaları ve emeklilik ürünleri ile finansal hedeflerine güven içinde ulaşmasına yardımcı oluyoruz." ifadelerini kullandı.

"BANK ASYA’YI ALMAK GİBİ BİR GİRİŞİMİMİZ OLMAYACAK"

Banka yöneticileri, programın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bank Asya’nın satın alınmasına ilişkin kendilerinin bir girişiminin olup olmadığının sorulmasına üzerine Albaraka Türk Genel Müdürü ve Katılım Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Yahşi, "Zaman zaman bunlar da bizim gündemimize geldi, fakat biz yeni bir şirket olarak, bu şirketle iş birliğine girmek hariç portföy devralmaya, şirket devralmaya dayalı herhangi bir girişimimiz olmayacak. Bunu da buradan açık olarak ifade edeyim." diye konuştu.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri