Katarlılar kartal avına gelmiş!

Altınekin’e bağlı Dedeler Mahallesi arazisinde Jandarma tarafından gözaltına alınan 2’si Katarlı, 2’si Suriyeli 4 kişi 30 bin TL kefaletle serbest bırakıldı. Katarlıların sadece Konya’da bulunan bir kartalı yakalamak için Altınekin’e geldikleri öğrenildi

Altınekin’e bağlı Dedeler Mahallesi arazisinde Jandarma tarafından gözaltına alınan 2’si Katarlı, 2’si Suriyeli 4 kişi 30 bin TL kefaletle serbest bırakıldı.

 

Katarlıların sadece Konya’da bulunan bir kartalı yakalamak için Altınekin’e geldikleri öğrenildi.  Dün Altınekin ilçesine bağlı Dedeler Mahallesi arazisinde 2’si Katarlı, 2’si Suriyeli 4 kişi mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine Jandarma tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin araçlarında başları şapkayla kapatılmış tanesi 50 bin dolar olduğu öğrenilen 3 adet şahin kuşu bulundu.  Şahinlerin ayaklarında Katar yazısı ve numaraların yazdığı belirtildi. Kiraladıkları İstanbul ve Edirne plakalı iki lüks araçla boş bir arazide bulunan şahısların, yanlarında getirdikleri kuşları doğaya salma hazırlığında oldukları öğrenildi.

KONYA’YA KARTAL AVINA GELMİŞLER

Şüphelilerin araçlarında, başları şapka ile kapatılan 3 adet Şahin ile birlikte kuşların ayaklarına bağlanmak üzere mini dronler tespit edildi. Şahinlerin ayaklarında Katar yazısı ve numaraların yazdığı görüldü. 30 bin TL kefaletle serbest bırakılan Katarlıların, Konya’ya özgü bir kartalı yakalamak için geldikleri öğrenildi. Tanesi 50 bin dolar olan 3 adet şahin kuşunun ayaklarına takılan mini dronelerin yardımıyla kartal avına çıkan Katarlılar, Dedeler Mahallesi sakinlerinin ihbarı üzerine Jandarma tarafından gözaltına alındı. Sorgulamanın ardından Katarlı avcıların neden Konya'ya geldiği öğrenildi. 

30 BİN TL PARA CEZASI ÖDEDİLER

Altınekin ilçesi Dedeler mahallesi muhtarı Erdoğan Şen, "İkisi Katarlı dört kişiden şüphelendik. Olay yerine Jandarma’yı çağırdık. Yanlarında 3 tane şahin kuşu vardı. Drone cihazları vardı ve kuş uçurma sporu yaptıklarını söylediler. Kendilerinin de kuşların da pasaportu vardı. Yanlarında yüklü miktarda  para bulunuyordu. Nasıl sporsa buraya gelmişler buradaki arazide spor yapıyorlarmış. Katarlı ve Suriyeli avcılar 30 bin TL ceza ödedikten sonra serbest bırakıldılar" dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri