Katalonya’nın Özerkliği Elinden Alınabilir

İspanya'da merkezî hükümeti, özerk bölgelerden Katalonya’nın 9 Kasım’da düzenlemek istediği bağımsızlık referandumuna engel olmak için her türlü önlemi alacağını açıkladı. İspanyol Dışişleri Bakanı José Manuel García-Margallo,...

İspanya'da merkezî hükümeti, özerk bölgelerden Katalonya’nın 9 Kasım’da düzenlemek istediği bağımsızlık referandumuna engel olmak için her türlü önlemi alacağını açıkladı.

İspanyol Dışişleri Bakanı José Manuel García-Margallo, Katalonya Özerk Yönetimi’nin referandum kararı alması halinde özerklik statüsünün elinden alınabileceğini ima etti.

Margallo, bir çalışma kahvaltısında yaptığı açıklamada, “Bazı aşılmaz çizgiler vardır. Hükümet ayrılıkçı referanduma engel olmak için mümkün olan her türlü önlemi alacak. Sadece hukuk ve tamamen hukuk.” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, "Bu önlemler arasında özerkliğin kaldırılması da var mı?" şeklindeki ısrarlı sorularına José Manuel García-Margallo, “Buna engel olmak için içerebilecek her şeyi içeriyor.” cevabını verdi.

İspanyol bakan, herkesin hukuka saygılı olmasını gerektiğinin altını çizerek, Katalonya lideri Artur Mas’ın referandum sözü için “siyasette ve gerçek hayatta geri alınamaz durumlar yoktur” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri