Katalanlardan 11 Kilometrelik İnsan Zinciriyle Referandum Mesajı

İspanya'da Barcelona kentinin 300 sene önce Borbon Krallığı’na teslim olduğu 11 Eylül’ü ulusal gün olarak kutlayan Katalanlar referandumda ısrarcı.Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Artur Mas, ulusal günleri “La Diada” dolayısıyla...

İspanya'da Barcelona kentinin 300 sene önce Borbon Krallığı’na teslim olduğu 11 Eylül’ü ulusal gün olarak kutlayan Katalanlar referandumda ısrarcı.

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Artur Mas, ulusal günleri “La Diada” dolayısıyla yaptığı konuşmada, 9 Kasım’da bağımsızlık yanlısı referandum düzenlemek için “her şeyin hazır” olduğunu söyledi.

Madrid yönetimi tarafından “yasa dışı” ilan edilen referandumu düzenleme konusunda kararlı olduklarını belirten Artur Mas, 19 Eylül’de buna ilişkin çıkarılacak yasayı imzalayacağını vurguladı.

Ancak İspanya Anayasa Mahkemesi’nin, söz konusu referandumun yasadışı olduğuna hükmetmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Katalonya lideri Mas ayrıca “hareketsizlikle” suçladığı İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’a “Katalan toplumunun sesine kulak verme ve tercihlerine saygılı olma" çağrısında bulundu.

11 KİLOMETRELİK ‘V’ MESAJI

Öte yandan "Diada” dolayısıyla Katalonya’da hem bağımsızlık hem de karşıt yürüyüşler düzenleniyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı yerel saatle 17.14’te yaklaşık 550 bin kişinin kayıt yaptırdığı insan zinciriyle yazılan dev “V” harfi oldu.

Barcelona merkezinde yazılan 11 kilometre uzunluğundaki “V” harfi ile Katalanlar, oy kullanmak, tercih ve zafer anlamına gelen “Votar, Voluntad ve Victoria” mesajını verdi. Yürüyüşe sarı ve kırmızı tişörtler ve Katalan bayrakları ile katılan ayrılıkçılar, 9 Kasım'da "oy kullanacaklarını ve kazanacaklarını" iddia ediyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri