Kastamonu’dan Konya’ya selam var

Eski Garaj dolmuşçuları tarafından 1990 yılında 20 yaşında iken bir çardakta bulunan ve konuşamadığı için kimliği ve yakınlarına ulaşılamayan Selahattin Şahinin acı ve özlem ile dolu 20 yıllık yaşantısı Kastamonuda yaşayan ailesinin bulunması ile sona erm
Karatay Pisili Camii imamı Yakup Çevren ve Eski Garaj civarında spotçuluk yapan hayırsever Abdurrahman Bilici tarafından memleketi Kastamonu Cide İlçesi Kovanören köyüne götürülen Selahattin bundan sonraki yaşantısını annesi, kardeşleri ve akrabalarının yaşadığı köyünde geçirecek.

Konya’da kendisini defalarca haber yaptığımız Selahattin, son olarak köyünde annesi ile görüntülendi. 20 yıl aradan sonra annesinin elini bir an olsun bırakmayan Selahattin’in yıllardır suskun olan dili de annesi ve kardeşlerini görünce bir anda çözüldü. Dilinin döndüğü kadar annesi ve yakınlarına 20 yılda başından geçenleri anlatmaya çalışan Selahattin güçlükle de olsa Konya’daki dostlarına selam gönderdi. Selahattin, Eski Garaj son durağındaki dolmuşçu esnafının hepsini özleyeceğini söylerken mutlaka kendisini ziyarete gelmelerini istedi.

20 yıl önce kaybolan oğlundan umudunu tamamen yitiren anne Nefise Şahin ise yıllar sonra oğlunu karşısında görmenin sevincini yaşadı. Anne Nefise, “Oğlum babası ile İstanbul’a gittiğinde kaybolmuştu. Babası onu yıllarca aradı. Kaybolmasından hep kendisini sorumlu tuttu. Bunun için yüreği çok yanıktı. Oğlunun hasreti ile de ölüp gitti. Babasının ölümünden sonra bende Selahattin’in öldüğüne inanmıştım. Bir yerlerde aç susuz öldü bilinmeyen bir mezarlığı da gömdüler diyordum. Kemiklerini dahi bulacağımdan umudum yoktu. 20 yıl oğlumun hasreti ile yanmıştım” dedi.

Oğluna yıllardır sahip çıkan herkese dua ettiğini de söyleyen anne Nefise Şahin, “Kim olduklarını bilmiyorum ama hepsinden Allah razı olsun. Konya ve Konyalılara ömrümün sonuna kadar dua edeceğim. Hiçbir yakınları olmadığı halde oğluma 20 yıl sahip çıkan, her türlü ihtiyacını karşılayan herkese nasıl teşekkür edeceğim bilmiyorum. Kendi evlatları gibi oğluma bakan ve onu 20 yıl koruyanlara ne diyeceğimi bilemiyorum. Bana evladımı getirdiler ve yıllardır yüreğimde yanan evlat ateşini söndürdükleri için bir kez daha Allah hapsinden razı olsun diyorum” diye konuştu.

Karatay Pisili Camii İmamı Yakup Çevren’in büyük çaba harcayarak yaptığı araştırmanın ardından Bolu Gerede İlçe Nüfus Müdürü Mevlüt Çimen’in gayretleri sonucu ailesine ulaşılan Selahattin Şahin’in Konya’dan ayrılmasının ardından içlerini bir hüzün kapladığını söyleyen dolmuşçu esnafı, “Selahattin bizim bir parçamız gibi olmuştu. 20 yılını geçirdiği çay ocağına ve kaldığı yere kimse girmek istemiyor. Bizleri o kadar üzdü. Şimdi tek hedefimiz en kısa zamanda toplanarak Selahattin’i ziyarete gitmek. Selahattin’in ailesine kavuşmasında büyük emekleri olan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri