Kaşınhanı’nda işsiz kalmayacak

Geçtiğimiz günlerde üç merkez ilçe belediye başkan adayını tanıtan Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı, Meramın Kaşınhanı Mahallesinde gerçekleştirdiği halk sohbeti ile vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.
Vatandaşın dertlerini yakından dinlemek amacıyla ve sorunların yerinde tespit edilmesinin hedeflendiği Kaşınhanı gezisinde Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman, Saadet Partisi İl Müfettişi İbrahim Erkan ve partililer yer aldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda Kaşınhanı sakinleri sorunlarını başkan adaylarına iletti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İl Müfettişi İbrahim Erkan, bu seçim dönemindeki ilk halka açık toplantının Kaşınhanı’nda gerçekleştirildiğini belirterek, “Bir oyun çok önemli olduğunu söyledi ve bir oy sizi 5 yıl geriye de götürebilir, 5 yıl ileriye de götürebilir” dedi. Sohbet havasında geçen toplantının ilk bölümünde konuşan Mustafa Özkafa, 1989–99 yılları arasında Karatay belediye başkanlığı yaptığı dönemde,  Karatay’ın mahallelerinin üçte ikilik bölümünde asfalt ve kanalizasyon olmadığını söyledi. Özkafa, “Günde 1000 ton asfaltlama çalışması yapılarak neredeyse asfaltlanmadık yer kalmadı. Konya’yı bitirdik, şimdi sıra Kaşınhanı’nda” dedi

Yeni kanun çerçevesinde belediye statüsünden çıkıp mahalle statüsüne geçen Kaşınhanı’nın bu durumu konusunda bir burukluk olabileceğini ancak ismin hiçbir öneminin olmadığını vurgulayan Özkafa, “Bir yerleşim birimi için önemli olanın unvanı değil o yerleşim biriminde müreffeh bir ortamın oluşmasıdır” dedi. 4 ayda 500 bin kişinin işten çıkarıldığını belirten Özkafa, bunun tezahürünün Kaşınhanı’nda da hissedildiğini söyledi. Bunu bir örnekle açıklayan Özkafa, geçtiğimiz dönem de 40 işçi çalıştıran bir işverenin bugünlerde 25 işçisini çıkarmak zorunda kaldığını ve 15 kişiyle iflas etmemek için işine devam ettiğini söyledi.

Görev yaptığı dönemde ki çalışmaları anlatan Özkafa, Konya Büyükşehir Belediyesini tek kuruş borcu olmadan bıraktığını ve Ankara Karayolu üzerindeki boş arazileri satın alarak bu arazileri sanayi siteleri haline getirildiğini ve bu sanayi bölgelerinde en az 30.000 kişi çalıştığını söyledi. Özkafa göreve gelmeleri halinde Kaşınhanı’nda bir kişinin işsiz kalmayacağı sözünü verdi. Kaşınhanı sakinlerinin liste halinde sunduğu istekleri tek tek ele alan Özkafa, bu taleplerin(su deposu, spor tesisi, sağlık ocağı, soğuk hava deposu, konsantre tesisi) her birinin kendi belediyeleri zamanında nasıl hayata geçirildiğini anlattı.

“TÜYÜ BİTMEDİK YETİMİN HAKKINI KORUYACAĞIZ”

Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman da, en kıt imkânlarla en verimli hizmetleri yapmasını bilen ve buna göre hareket eden bir anlayışa sahip olduklarını dile getirdi. Yalman, “Meram’ın herhangi bir mahallesinde ne varsa Kaşınhanı’nda da o olacaktır. Talep ettiklerinizin hepsi yerine getirebilecek şeylerdir” dedi.

Son 5 yılda yapılan hizmetlerle önceki yıllarda yapılan hizmetleri kıyaslamanın mümkün olmayacağını belirten Lütfi Yalman, Büyükşehir’in belediyesinin 5 yıl boyunca yaptığı hizmetler Karatay belediyesinin yaptığı KONET’i, 42 katlı binayı karşılayamayacağını söyledi.

Yalman, ”Biz iyi niyetle samimiyetle hizmet edeceğimiz konusunda taahhüt veriyoruz söz veriyoruz. Tüyü bitmedik yetimin hakkını koruyacağız, muhafaza edeceğiz, çarçur etmeyeceğiz. Milletten gelen devletten gelen her türlü imkanı yine milletin ayağına sunacağız” diye konuştu.

Toplantının ardından esnafı tek tek ziyaret eden Özkafa ve beraberindeki heyet aynı zamanda Kaşınhanı Mahallesi Seçim Karargâh Merkezi’nin açılışını yaptı. Ev ziyaretlerinde de bulunan Mustafa Özkafa’nın son durağı bir havuç yıkama tesisiydi. Heyet, üretici Ali Doğan’a ait tesisleri gezdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri