Kasımpaşa meydan muharebesi

Ali Dikilitaş

Konyaspor için 2023-2024 sezonu son derece trajik geçti, Trabzon’da 85 dakikadan sonra Enis Destan Ankaragücü kalesine o golleri atmasa Konyaspor şu an 1.ligde mücadele ediyor olacaktı.

Transfer döneminde en çok oyuncu gönderen ve transfer yapan kulüp Konyaspor oldu. Ekonomik sebepleri göz önüne alınca Konyaspor transferde iyi iş çıkardı diyebilirim.

Yönetim 1 yada 2 tane para kazandıracak oyuncu transfer etse iyi olurdu ama mevcut şartlarda olana eyvallah demekten başka çare de yok.

Ligde ilk 6 hafta son derece kritiktir, bu süreçte eksikleri iyi görüp takıma gerekli dokunuşları yapmak gerekir.

Türkiye’de lig ekimde başlıyor, geçen sezon Ekim’e kadar geçen süreçte Konyaspor iyi gibiydi, sonra ak kara ortaya çıktı.

Konyaspor’u bu sezon ilk defa Kasımpaşa karşısında izleme fırsatı bulduk.

Konyaspor’un kronik rahatsızlıkları devam ediyor. Sağ bek yeni transfer yapıldı oyuncu hazır mı değil mi bilmiyoruz.

Orta alan yine kabus, Ufuk’un gidenlerden eksiği var fazlası yok. Jevtoviç bildiğimiz oyuncu sadece kesici ve mücadeleci, oyun kurma oyunu yönlendirme yok. Pedrinho çok güzel gol attı, çok iyi şutör ama oyun içi devamlılığı kısıtlı oyuncu. Yusuf Erdoğan Konyaspor’a karşı oynadığı her maçın yıldızı olan oyuncuydu, uzun maratonda neler yapacak bilemiyorum.

Kasımpaşa maçına gelecek olursak, Konyaspor için ligde durumu görme konusunda kıstas olamayacak bir müsabakaydı, Kasımpaşa hiç transfer yapmadı, çok fazla sorunu olan bir kulüp. Kasımpaşa maçına aldanıp her şey güzel dersek yanılgıya düşeriz.

Konyaspor Kasımpaşa maçına Pedrinho’nun muhteşem golüyle başladı, sonrasında defansta oyun kuramamak ve , orta alanda oyuna hakim olacak oyuncu olmayınca, maçın ikinci yarısında Kasımpaşa durumu 2-1 e getirdi. Daniel Aleksiç bu lig için iyi oyunculardan, yaşı itibariyle Konyaspor Aleksiç’ten tek devre istifade edebilecektir.

Konyaspor Kasımpaşa karşısında son 10 dakikada geri döndü ve maçı 3-2 kazandı. Bu galibiyet kesinlikle rehavete sebep olmamalı, Konyaspor’un orta alanda ve defansta oyun kurma konusunda çok büyük sıkıntısı var.

Orta alandaki oyuncuları görünce ve son 5 dakika Adem Eren’i görünce bu çocuk illaki şans bulmalı dedik. Ama Konyaspor bu kadro içinde mutlaka orta alan oyuncusu transfer etmesi lazım.

Adem dinamik oyuncu mutlaka büyük katkılar verecektir. Ufuk mu Adem mi derseniz 100 kere Adem…

Ali Çamdalı kendisi ve Konyaspor açısından önemli sınav içinde , takımı ligde bırakan hoca olarak görevde kalmayı hak etti. Performansı şimdilik son derece başarılı. Kendisini tebrik ediyorum.