Kaşıkçı Ali Rıza Konevi anılacak

Rıza Konevi, merhum Kaşıkçı Ali Rıza Konevi'ni düzenleyeceği program ile anacak
Rıza Konevi, merhum Kaşıkçı Ali Rıza Konevi'ni düzenleyeceği program ile anacak. Vakıf Başkanı Hacı Ali Demirlek, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği toplantıda Kaşıkçı Ali Rıza Konevi hakkında bilgi vererek, 4 Şubat Cumartesi akşamı Alaeddin Keykubat Konferans Salonu'nda düzenleyecekleri programda kendisini anacaklarını belirtti.
Kaşıkçı Ali Rıza Konevi Efendi'nin Konya'nın yetiştirdiği alim, fazıl, şair ve mutasavvıf şahıslardan birisi olduğunu dile getiren Hacı Ali Demirlek, "Kaşıkçı Ali Rıza Konevi Efendi, 1883 yılında Konya'nın Taşkent İlçesi Balcılar Kasabası'nda dünyaya gelmiş, iyi bir eğitim aldıktan sonra, insanlarımıza İslam eğitimini, ahlakını ve Peygamberimizin sünnetini en güzel şekilde anlatmış ve örnek kişi olmuştur. O bir Allah dostu ve peygamber aşığıdır. 1969 yılında Medine'de vefat etmiştir" dedi. Bu değerli alimi daha iyi tanımak ve tanıtmak için Rıza Konevi Vakfı'nın 4 Şubat  Cumartesi günü 19,30'da Alaeddin Keykubat Konferans Salonu'nda bir anma programı düzenlediğini dile getiren Demirlek, "Programa, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mahmut Kanık konuşmacı olarak katılacak. Kendileri, Kaşıkçı Ali Rıza Konevi Efendi hakkında doktora çalışması yapmışlardır. Bu toplantıya bütün Konya halkını, akademisyenleri ve ilgi duyanları davet ediyoruz" dedi.
Kaşıkçı Ali Rıza Efendi'nin Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde yaşadığını, bıraktığı ilim, gelenek ve yetiştirdiği öğrencilerle, etkisini dönemizden günümüze kadar intikal ettiğini dile getiren Hacı Ali Demirlek, "Ali Rıza Efendi, Hz. Peygamber (SAV)'in ilim ve ahlak eğitimini yürütme modelini Konya ve civarında devam ettirmiştir. Bugün Hadim, Taşkent, Bozkır, Ermenek, Karaman, Mut ve Konya civarlarında çok sayıda seveni bulunmaktadır. Kaşıkçı Ali Rıza Efendi, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Sadreddin-i Konevi, Şems-i Tebrizi, Muhammed Said Hadimi gibi Allah dostu ve peygamber aşığı bir zattır. Ömrünün son günlerini Medine'de geçirdiğinden çok fazla tanınmamaktadır. Kaşıkçı Ali Rıza Efendi'nin hayatı insan eğitmekle geçmiş, içinde bulunduğu insanların dindar kalması için büyük çaba göstererek örnek kişi olmuş, etrafındakilere güzel huylar, uygulamalar ve fıtri etkiler bırakmıştır" diyerek sözlerini tamamladı.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri